FORSKER GRAND PRIX

Sunniva Sørhus Eidsvåg er stipendiat på IBMP og er klar for årets Forsker Grand Prix.
Sunniva Sørhus Eidsvåg er stipendiat på IBMP og er klar for årets Forsker Grand Prix.

Sunniva Eidsvåg er klar for Forsker Grand Prix

Frem mot finalen 28. september vil du gjennom artikler i På Høyden bli kjent med de fem stipendiatene fra UiB som skal konkurrere om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Navn: Sunniva Sørhus Eidsvåg

Alder: 33

Institutt: Institutt for Biologisk og Medisinsk Psykologi (IBMP)

Hvor langt er du kommet i graden?

Jeg har normert tid ut april 2023 men jeg håper å fullføre i god tid før dette.

Tittel på ph.d.-prosjektet:

«Exploring the principles of statistical learning and important factors that facilitate language learning.»

På norsk blir det:

«Utforskning av prinsippene for statistisk læring og viktige faktorer som legger til rette for språklæring.»

Få gratisbillett til Forsker Grand Prix

Hvorfor vil du delta i Forsker Grand Prix?

Jeg brenner sterkt for logopedi som fagfelt, og hvordan vi lærer og bruker språk og kommunikasjon i ulike situasjoner. Jeg ønsker å gjøre kunnskapen jeg har opparbeidet gjennom doktorgradsarbeidet mitt tilgjengelig for så mange som mulig og jeg ser på Forsker Grand Prix som en enestående mulighet til å nå ut til et bredt publikum – et annet publikum enn de som leser de vitenskapelige artiklene jeg har publisert. I tillegg er det utrolig lærerikt å arbeide sammen med de ulike faggruppene som er representert i teamet rundt Forsker Grand Prix.

Hva gjorde at du valgte dette fagområdet?

Jeg har alltid vært interessert i hvordan vi lærer og utvikler språk og hva som skjer når språket svikter. Jeg synes det er fascinerende at deler av språktilegnelsen skjer ubevisst, gjennom det vi kaller statistisk læring. Vi trenger imidlertid mer forskning for å forstå mekanismene som underbygger denne formen for læring, noe jeg ønsker å bidra med.

Les mer om Forsker Grand Prix og årets kandidater.

Hva kan din forskning brukes til?

Ved å få mer kunnskap om statistisk læring kan vi utvikle metoder som fokuserer på å tilrettelegge omgivelsene, heller enn å legge ytterligere press på den enkelte. Dette kan bidra til at barn og voksne, både med og uten utviklingsmessige språkforstyrrelser, lærer bedre og mer effektivt både i klinikken, i klasserommet og hjemme.

FORKSER GRAND PRIX

Dato: 28. september

Tid: Klokken 19.00 (dørene åpner kl 18.00)

Sted: Mimes brønn på Høgskulen på Vestlandet (Kronstad)

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse der ti forskere får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere. Først i en innledende runde også i en finale hvor det er tre som står igjen.

I den innledende runden vil de ti forskerne presentere sin forskning på fire minutter, men kun tre går videre til finalerunden. Her får de fire nye minutter til å fenge både publikum og dommerne. Forskerne har brukt lang tid til å forberede seg, men hvem klarer å gå til topps når det virkelig gjelder?

Les mer om hva som skjer under Forskningsdagene i Bergen.

Hva håper du å få ut av FGP?

Jeg håper å vekke interesse og nysgjerrighet for logopedi som fagfelt og at publikum gjerne tar med seg noen tips til hvordan de selv kan bidra til at egne og andres barn lærer best mulig. Jeg håper også å utvikle meg som forskningsformidler og jeg ønsker selvsagt å gå av med seieren til slutt!

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig med dr.graden?

Jeg ønsker å fortsette innenfor akademia og forske videre på blant annet språk og språkutvikling. Målet er at alle barn og voksne med språk- og kommunikasjonsvansker skal få en så god oppfølging av logoped som mulig. Det trengs da mer forskning, i tillegg til fokus på hvordan vi kan anvende kunnskapen i praksis.

Powered by Labrador CMS