FORSKER GRAND PRIX

Stipendait Josephine er klar for FGP
Stipendait Josephine er klar for FGP

Josephine Salice er klar for forsker grand prix

Frem mot finalen 28. september vil du gjennom artikler i På Høyden bli kjent med de fem stipendiatene fra UiB som skal konkurrere om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Navn: Josephine Alessandra Salice

Alder: 27

Institutt: Institutt for fysikk og teknologi.

Hvor langt er du kommet i graden? Jeg er på andreåret nå.

Tittel på ph.d.-prosjektet: : Unravelling the Drivers of Energetic Electron Precipitation.

Få gratisbillett til Forsker Grand Prix

Hvorfor vil du delta i Forsker Grand Prix?

Romfysikk er stort i Norge, men fordi det er så internasjonalt foregår det hovedsakelig på engelsk. Jeg vil dele litt av Norges bidrag i fagfeltet med alle på Norsk. Jeg vil også utfordre meg selv. Ikke bare tror jeg FGP blir lærerikt og nyttig for min karriere, men jeg tror det er noe som kan hjelpe meg vokse som person.

Hva gjorde at du valgte dette fagområdet?

Jeg valgte å studere romfysikk fordi jeg er fasinert over rommet og solsystemet. Jeg syns det var ekstra spennende at romfysikk handler om naturlige fenomen i solsystemet vårt som vi da kan koble til fenomen på jorden, som for eksempel nordlys.

FORSKER GRAND PRIX

Dato: 28. september

Tid: Klokken 19.00 (dørene åpner kl 18.00)

Sted: Mimes brønn på Høgskulen på Vestlandet (Kronstad)

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse der ti forskere får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere. Først i en innledende runde også i en finale hvor det er tre som står igjen.

I den innledende runden vil de ti forskerne presentere sin forskning på fire minutter, men kun tre går videre til finalerunden. Her får de fire nye minutter til å fenge både publikum og dommerne. Forskerne har brukt lang tid til å forberede seg, men hvem klarer å gå til topps når det virkelig gjelder?

Les mer om hva som skjer under Forskningsdagene i Bergen.

Hva kan din forskning brukes til?

Jeg jobber med å kartlegge partiklene fra solen som regner inn i atmosfæren vår. De kan nemlig forandre temperatur og vind høyt oppe i atmosfæren som kanskje kan påvirke været her nede på bakken. Resultatene vil hjelpe oss å bedre forstå hvordan variasjoner på solen påvirker vær og klima på jorden.

Hva håper du å få ut av FGP?

Jeg håper på å lære nye egenskaper i det å formidle forskning som jeg kan ta med meg i karrieren min.

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig med Dr. graden?

Jeg håper jeg kan fortsette med forskningen min innenfor romfysikk. Kanskje et annet sted enn i Bergen? Svalbard virker ganske kult.

Powered by Labrador CMS