FORSKER GRAND PRIX

Martine Røysted Solås er stipendiat på institutt for biovitenskap og Berkjnessenteret og er klar for årets Forsker Grand Prix 28. september.

Forsker Grand Prix: Martine Røysted Solås

Frem mot finalen 28. september vil du gjennom artikler i På Høyden bli kjent med de fem stipendiatene fra UiB som skal konkurrere om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Navn: Martine Røysted Solås

Alder: 28

Institutt: Institutt for biovitenskap og Bjerknessenteret for klimaforskning

Hvor langt er du kommet i graden?

Jeg er inne i mitt fjerde år på min doktorgrad med undervisning.

Arbeidstittel på ph.d.-prosjektet: Vertikalfordeling og døgnvandring hos mesopelagiske organismer i vestnorske fjorder med ulike oksygenforhold.

Få gratisbillett til Forsker Grand Prix

Hvorfor vil du delta i Forsker Grand Prix?

Jeg synes formidling er veldig gøy, og det er noe jeg har lyst til å bli bedre på. Jeg tror god kommunikasjon er viktig i forskning, og jeg har lyst til å lære hvordan jeg kan formidle på en engasjerende og forståelig måte til forskjellige mennesker utenfor fagboblen min.

Hva gjorde at du valgte dette fagområdet?

Jeg har vel alltid vært fascinert av livet i havet - det er så mye vi ikke vet, og det er utrolig spennende. Jeg synes det er spesielt interessant (og ikke minst aktuelt) å jobbe med å prøve å forstå hvordan klimaendringer og menneskelig aktivitet vil påvirke fisk og andre havskapninger.

Hva kan din forskning brukes til?

Min forskning kan bidra til økt kunnskap om hvordan oksygentap i havet og langs kysten påvirker livet i dypet. Denne kunnskapen vil kunne være relevant for bærekraftig forvaltning av havet og til å gjøre informerte valg om plassering av fiskeoppdrettsanlegg i fjord- og kystområder.

FORSKER GRAND PRIX

Dato: 28. september

Tid: Klokken 19.00 (dørene åpner kl 18.00)

Sted: Mimes brønn på Høgskulen på Vestlandet (Kronstad)

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse der ti forskere får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere. Først i en innledende runde også i en finale hvor det er tre som står igjen.

I den innledende runden vil de ti forskerne presentere sin forskning på fire minutter, men kun tre går videre til finalerunden. Her får de fire nye minutter til å fenge både publikum og dommerne. Forskerne har brukt lang tid til å forberede seg, men hvem klarer å gå til topps når det virkelig gjelder?

Les mer om hva som skjer under Forskningsdagene i Bergen.

Hva håper du å få ut av FGP?

Jeg håper at jeg etter den 28. september kanskje er blitt litt bedre på språkvalg og vinkling av «historien» i forskningen min. Og så er det selvfølgelig en bonus om jeg også klarer å riste av meg en brøkdel av prestasjonsnervene på veien.

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig med dr.graden?

Jeg vet ikke om jeg har det endelige svaret her og nå, men jeg vet at jeg synes forskning er spennende og at jeg finner stor glede i å formidle om havet. Så får vi se hva tiden viser.

Powered by Labrador CMS