NYHET

Professor Eirik Holmøyvik og rektor Margareth Hagen oppfordrer midlertidig vitenskapelig ansatte til å nominere seg selv eller en kollega til universitetsstyrevalg.

Nominér en kollega til universitetsstyrevalget

Fram til 6. mars kan ansatte i valggruppe B nominere midlertidig vitenskapelig ansatte til universitetsstyrevalget som går av stabelen i april.

Publisert Sist oppdatert

NOMINASJON TIL UNIVERSITETSSTYREVALGET

  • Ansatte som selv er valgbare i gruppe B kan nominere seg selv eller en kollega til universitetsstyrevalget
  • Sjekk om du står i manntallet for å finne ut om du kan nominere noen
  • Hver enkelt kan ikke nominere mer enn én person. Personen som nomineres må ha blitt spurt om de ønsker å stille til valg
  • Nominasjoner må leveres skriftlig til valgstyret innen 6. mars klokken 12.00
  • Finn mer informasjon på ansattsidene til UiB

– Nå har valgstyret åpnet for nominasjoner til universitetsstyrevalget. Jeg oppfordrer alle som vurderer å nominere en kollega, eller som vil stille selv, til å gjøre det. Det å sende inn nominasjoner, stille til valg og bruke stemmeretten er viktige bidrag til universitetsdemokratiet, sier rektor Margareth Hagen.

Ønsker et mangfold av kandidater

– UiB er demokratisk styrt. Tenk så flott og unikt det er å ha en arbeidsplass der du kan påvirke hvem som sitter i ledelsen, sier professor og leder i UiBs valgstyre, Eirik Holmøyvik.

Blant de som nomineres fra gruppe B, skal det i april velges ett styremedlem og minst to varamedlemmer.

Holmøyvik håper at de som vurderer å stille til valg ikke bekymrer seg for mye om de vil vinne eller ei.

– Å stille til valg og tape er også et viktig bidrag til universitetsdemokratiet fordi selve valget mellom flere kandidater bidrar til mangfold av ideer om hvordan UiB bør utvikle seg.

Han mener at ansatte i gruppe B har ekstra god grunn til å nominere kandidater og stemme ved valget.

– Personen fra gruppe B som blir valgt inn i styret får muligheten til å fremme interessene til en gruppe som typisk har lite makt på fakultetene og instituttene, og som dermed er særlig sårbar.

Spennende tider for det neste universitetsstyret

Tidligere denne måneden ble UiBs nye strategi vedtatt og lansert.

Rektor, som også er styreleder i universitetsstyret, sier at den nye strategien er førende for alle organ ved UiB framover, inkludert universitetsstyret.

De som velges inn i universitetsstyret vil ha en særskilt unik mulighet til å sette den nye strategien ut i livet.

Rektor Margareth Hagen

– Alle UiB-ansatte spiller viktige roller når det gjelder å realisere den nye strategien. De som velges inn i universitetsstyret vil ha en særskilt unik mulighet til å sette strategien ut i livet og påvirke UiBs utvikling, sier hun.

Holmøyvik er overbevist om at det å ha styreverv er en verdifull erfaring.

– UiB er en mangfoldig kunnskapsinstitusjon med milliardbudsjett. I universitetsstyret sitter man på toppen av systemet, og jeg er sikker på at det er både lærerikt og inspirerende, sier han.

Powered by Labrador CMS