NYHET
De som holder fortet – Else Jorunn Melstokkå
I årets andre uke møter vi driftsleder i veksthuset på Milde, Else Jorunn Melstokkå. Hun jobber med å ta vare på og produsere planter til Universitetshagene.
Hvordan går det?
Det går bra, trives for så vidt godt. Vi er heldige her på Milde. Gjennom snart to år har vi jo gått på jobb, sett andre folk og på den måten vært sosial med avstand.
Hva jobber du med?
Jeg jobber i veksthuset på Milde, og har ansvar for produksjon av planter til Universitetshagene. Vi oppbevarer, steller og produserer planter for alle disse hagene.
Hvordan er det å være på jobb under pandemien?
Universitetshagene består av Arboretet, Muséhagen og Botanisk hage. Det merkes jo at vi ikke er så mye sammen med de som jobber i de andre hagene lenger. Når noen er inne i bygget, enten veksthuset eller driftsbygget, så holder de andre avstand og vi bruker munnbind. Men vi er jo heldige som får møte noen kolleger fysisk, men med strenge smittevernregler.
Har dere gjort noen tilpasninger i arbeidshverdagen?
Vi har delt oss inn i flere kohorter, i veksthuset der jeg jobber må vi alltid ha noen som kan være på jobb og passe på plantesamlingene. I veksthuset har vi mange forskjellige avdelinger, noen er kalde og plantene trenger ikke daglig tilsyn, men i «fødestuen» der vi holder på med stiklings- og frøformering trengs det daglig tett oppfølging.
Hva ville vært konsekvensen om du ikke var fysisk til stede på jobb?
Da ville en god del av plantene dødd. Noen av plantene tilhører de vitenskapelig ansatte, noen er rødlistet og noen er del av bevaringsprosjekter. Som for eksempel rhododendron som er truet i sine naturlige områder. Konsekvensen er at det ville kollapset. Jeg og en kollega jobber nå samtidig i veksthuset – men vi holder god avstand. Dersom en av oss skulle bli rammet så har vi en backup, i andre kohorter til å ta over det mest nødvendige tilsynet