REKTORVALG 2021

Professor og tidligere dekan, Jarle Eid, leder søkekomiteen for rektorvalget 2021
Professor og tidligere dekan, Jarle Eid, leder søkekomiteen for rektorvalget 2021

Det er fortsatt mulig å stille til valg i rektorvalget

I mars er det rektorvalg, og det skal bestemmes hvem som skal lede Universitetet i Bergen de neste fire årene.

Publisert Sist oppdatert

REKTORVALGET 22.-25.03.2021

– Det er fortsatt mulig å melde sitt kandidatur, men tiden begynner å bli knapp. Fristen for å gi beskjed til valgstyret er 8. februar, sier professor Jarle Eid.

Mange gode samtaler

Jarle Eid er leder for søkerkomiteen som ble satt ned av universitetsstyret i høst. De har brukt månedene godt og hatt mange gode samtaler rundt om på universitetet.

– Vi har fått flere innspill og hatt gode samtaler med kolleger på alle fakulteter og institutter. De har kommet med tips og delt sine refleksjoner rundt rektorvalget med oss i søkerkomiteen, forteller Eid.

Å være rektor ved UiB er en stor og viktig rolle.

– Dersom det er noen som har spørsmål, er det bare å ta kontakt, så skal vi i søkerkomiteen svare så godt vi kan, sier Eid.

Den som stemmer bestemmer

Universitetet i Bergen er en av stadig færre høyere utdanningsinstitusjoner som fortsatt velger ledelse. De siste årene har flere og flere gått over til at rektor ansettes.

– Som en del av universitetsdemokratiet er det din plikt å bruke stemmeretten. Derfor kan du allerede i dag notere deg valgperioden 22.-25. mars. Før dette vil det bli god tid til å bli kjent med de forskjellige kandidatene, sier Eid.

– Den som stemmer bestemmer, avslutter Eid.