NYHET
Her er kandidatene til universitetsstyrevalget 2023
Mandag, 24. april åpner valget til universitetsstyret på UiB. Nå kan du lese om kandidatene som stiller til valg. Husk å stemme før 27. april!
Hvert år skal UiB velge representanter for gruppe B (midlertidig vitenskapelige ansatte) til universitetsstyret. Det skal velges ett medlem og minst to varamedlemmer.
Valget gjennomføres som preferansevalg. Det vil si at du kan gi din stemme til én, to eller alle kandidatene som stiller til valg og prioritere mellom kandidatene.
Her er årets kandidater:
Ulvhild Helena Tormodsdatter Færøvik
Jeg er PhD-student på psykologisk fakultet, ved insitutt for medisinsk og biologisk psykologi. Jeg er på slutten av doktorgradsløpet og har mange efaringer med bruk av tid, arbeidsmiljø, og krav fra veiledere og arbeidsgiver, osv.
Viktige saker for meg er et godt arbeidsmiljø, god informasjon og avklaring av normer rundt pliktarbeid.
Ulvhild Helena Tormodsdatter Færøvik
Jeg stiller til universitetsstyret fordi jeg brenner for stipendiater og vår hverdag. Jeg har sittet to perioder i fakultetsstyret på psykologisk fakultet, og vært leder for PSYKStip i to år. PsykStip er en interesseoriganisasjon som jobber for et bedre sosialt miljø for stipendiatene ved det psykologiske fakultet.
Viktige saker for meg er et godt arbeidsmiljø, god informasjon og avklaring av normer rundt pliktarbeid og forpliktelser til å sitte i styrer og lignende. Det er også viktig med god undervisning, og hjelp til å holde undervisning for nye stipendiater hvis det er ønskelig.
Arbeidssproblemer vi stipendiater har er ofte løst med kjappe løsninger fordi vi er midlertidig ansatt. Men ofte er problemene vi møter på veien et problem med hele systemet og trenger langsiktige løsninger. Mitt mål er at når jeg er ferdig med min doktorgrad vil de som kommer etter ikke ha de samme problemene, fordi jeg har brukt min stemme til å kjempe for en bedre arbeidshverdag for alle stipendiater.
Les mer om Ulvhild Færøvik på valgsidene.
Devyn Helen Avhild Remme
Jeg jobber som stipendiat ved Senteret for Klima og Energiomstilling, og har erfaring som undervisningsassistent og forskningsassistent på tre internasjonale forskningsprosjekt. Nå er jeg underviser ved institutt for geografi og seminarleder på det nye, tverrfaglige masterprogrammet om bærekraft.
Som Bachelorstudent var jeg redaktør for Concerned Students, så vel som studentrepresentant ved Undervisningsutvalget. Jeg har fortsatt mitt arbeid i Undervisningsutvalget, nå som fakultetsmedlem. Jeg sitter også i styret for UiBs satsningsområde «Globale samfunnsutfordringer».
Jeg vil fortsette å utvikle karrieresenteret så vel som andre kompetansehevende tiltak.
Devyn Helen Avhild Remme
Som innvandrer med over 10 års erfaring fra Norske forhold er jeg samtidig skikket til å representere internasjonale og nasjonale forskere. Jeg har god forståelse for språklige og kulturelle utfordringer de som kommer fra utlandet møter i Norge og ved Universitetet.
Jeg ser frem til å bli bedre kjent med dere samt hvilke saker som er viktigst for dere å få representert i styret. For eksempel, usikre fremtidsutsikter for midlertidig ansatte forskere er en gjennomgående utfordring over hele landet. Jeg vil fortsette å utvikle karrieresenteret så vel som andre kompetansehevende tiltak for å styrke relasjonene mellom våre forskere og potensielle arbeidsgivere i Norge og internasjonalt.
I tillegg vil jeg jobbe for å fremme Universitetets renommé og utmerkelse for fremragende forskning på den internasjonale arenaen, da dette også styrker omdømmet til de som forsker ved institusjonen.
Les mer om Devyn Helen Avhild Remme på valgsidene.
Muntequa Ishtiaq Siraji
Jeg er stipendiat ved institutt for biomedisin og er beæret over å stille som kandidat for de midlertidig ansatte til universitetsstyret. Jeg er forpliktet til å jobbe utrettelig for å sikre at alle ph.d.-kandidater, post docs og andre midlertidig ansattes stemmer blir hørt.
Dersom jeg blir valgt inn i styret, vil jeg jobbe for å skape et mer inkluderende og mangfoldig miljø for oss alle. Jeg mener at alle fortjener like muligheter og en rettferdig sjanse til å lykkes, uavhengig av bakgrunn eller omstendigheter. Jeg vil jobbe for å sikre at universitetets retningslinjer og praksis gjenspeiler dette.
Jeg vil jobbe for å øke ressursene og støtten til alle akademiske vikarer som sliter med psykiske problemer.
Muntequa Ishtiaq Siraji
Jeg skal også jobbe for å bedre kommunikasjonen mellom de midlertidig ansatte og administrasjonen. Jeg tror at åpen og ærlig kommunikasjon er avgjørende for å bygge tillit og fremme en positiv akademisk kultur.
En annen viktig sak som jeg vil fokusere på er psykisk helse, som jeg mener er like viktig som fysisk helse og bør behandles som det. Jeg vil jobbe for å øke ressursene og støtten til alle akademiske vikarer som sliter med psykiske problemer.
I tillegg vil jeg gå inn for flere fritidsaktiviteter og klubber som imøtekommer en rekke interesser. Jeg vil også jobbe for å fremme innovasjon og kreativitet, støtte initiativ som fremmer bærekraft og sosialt ansvar, og oppmuntre til en kultur for kontinuerlig læring og vekst. Til slutt vil jeg jobbe for å fremme en følelse av fellesskap og universitetsånd.
Les mer om Muntequa Ishtiaq Siraji på valgsidene.
Ingrid Ovidia Moe Telle
Jeg er stipendiat ved institutt for økonomi og forsker på ulike investeringer i ungdoms humankapital, med fokus på helse. Jeg har tidligere jobbet som fungerende administrativ leder for Holbergprisen, og som vitenskapelig assistent ved DIGSSCORE.
Kontinuitet er en stor fordel i styrearbeid. Som sittende universitetsstyrerepresentant har jeg opparbeidet meg erfaring, kompetanse og en god relasjon til resten av styret. Jeg håper derfor dere vil gi meg fornyet tillit når jeg nå stiller til gjenvalg for å fortsette arbeidet med å være gruppe B sin stemme i Universitetsstyret!
Jeg vil holde et svært godt øye med hvordan universitetet disponerer og prioriterer sine midler fremover.
Ingrid Ovidia Moe Telle
Universitet og høyere utdanning blir ikke prioritert av regjeringen, og sammen med en presset økonomi har dette ført til betydelig innskrenkinger av UiB sitt budsjett. Regjeringen vil i tillegg avslutte øremerkingen av midler til stipendiater og postdoktorer. Jeg vil derfor holde et svært godt øye med hvordan universitetet disponerer og prioriterer sine midler fremover.
Jeg vil også understreke viktigheten av å ivareta universitetets særpreg som en selvstendig institusjon for grunnforskning og bredde, samt videreføre klima og miljø som sentrale satsingsområder.
Støtteinfrastruktur i oppfølging av forsknings- og undervisningsarbeidet kan bli betydelig bedre. Jeg vil derfor fortsette mitt arbeid for å videreutvikle karrieresenteret og bedriftshelsetjenesten ved UiB, især det viktige tilbudet med psykologisk rådgivning for ph.d.-kandidater. Jeg vil også jobbe for at universitetet ivaretar oss midlertidig ansatte, blant annet ved å sørge for tilgang til veiledning og medarbeidersamtaler, og sikre finansiering til konferansedeltagelse og nettverksbygging.
Slik jeg ser det, er en av de viktigste oppgavene for gruppe B sin representant i Universitetsstyret å holde nær kontakt med sine kolleger. Jeg vil dette året legge enda større vekt på å ha faste møtepunkter med fakultetsstyrerepresentanter og organisasjonene for midlertidige ansatte.
Les mer om Ingrid O. M. Telle på valgsidene.
Stefan Thiele
Jeg heter Stefan og er postdoktor ved Institutt for Biovitenskap (BIO). Jeg har vært aktiv i universitetspolitikken siden bachelorstudiene og så har jeg noen erfaringer, f.eks. i studentutvalg, som PhD-representant for Max Planck Institutet i Bremen (Tyskland) og som styremedlem i MIT Postdoc Association.
I løpet av det siste 2,5 året ved UiB har det blitt veldig tydelig for meg at medlemmene i gruppe B ofte blir glemt.
Stefan Thiele
I Bergen er jeg for tiden styremedlem i UiBdoc, men jeg følte at jeg kunne mer, og derfor stiller jeg opp til universitetsstyret ved UiB.
I løpet av det siste 2,5 året ved UiB har det blitt veldig tydelig for meg at medlemmene i gruppe B ofte blir glemt. Dette kan være en covid-forlengelse, som bare ph.d.-kandidater fikk, dette kan være den laveste lønnsøkningen av alle grupper ved UiB, og dette kan være uvitenhet om behov hos personer som ikke har fast stilling. Alle disse tingene er på agendaen min og vil bli tatt opp i universitetsstyremøter.
Les mer om Stefan Thiele på valgsidene.