BARNEUNIVERSITETET

Roe Lauvås jr var årets konfransier på Barneuniversitetet. Her viser han et stort godterismell for elevene.

Forskningsfest for barn i aulaen

For åttende gang inviterte UiB unge og lovende sjetteklassinger til forskningsfest i Universitetsaualen.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

  • Barneuniversitetet er en universitetskonferanse i Universitetsaualen som har blitt arrangert siden 2015.
  • Sjetteklassinger fra Bergen blir invitert til en forskningsfest med eksperimenter og forskerforedrag i Universitetsaulen i Bergen.

– Dette var supergøy! Jeg likte alt, særlig det som handlet om livet på dyphavet, sier Yad Mohamad. – Jeg likte best det store smellet, sier skolevenninnen Julie Risdal Hjelmtveit.

Sjetteklassingene var han blant de heldige som fikk delta på den årlige konferansen "Barneuniversitetet" i Universitetsaualen i dag. Her møtte de forskere som kunne fortelle om alt fra å bruke stamceller til å bygge bein, til nye arter i dyphavet og gaming.

Imponert av elevene

– Det viktigste man kan gjøre på en universitetskonferanse er å være nysgjerrig og stille spørsmål. Jeg er imponert over alle spørsmålene som kom fra elevene, sier konfransier Roe Lauvås jr.

Yad Mohamad, Jule Risdal Hjelmtveit og Alice Otteren-Neale på konferanse.

Prorektor Pinar Heggernes innledet konferansen med å vise til opprinnelsen for navnet universitet.

– Universitetet kommer fra ordet univers. Vi forsker på alt som er i universet. Forskerne jobber med å finne lure løsninger på utfordringer vi har i samfunnet.

Løfter frem gleden ved å lære

En av forskerene som var i aksjon var Cecilie Gjerde som forsker på stamceller.

– Det er en ære å bli spurt om å formidle kunnskap på Barneuniversitetet. Jeg ønsker å løfte frem gleden av å lære og håper de bevarer nysgjerrigheten, sa hun.

Cecilie Gjerde engasjerte med hodeskalle.

Særlig historien om gutten hun hjalp med å bygge nye bein etter beinbrudd fikk frem stort engasjement i salen. De lurte på hva Gjerde likte best med å være forsker.

– Jeg liker best å kunne oppdage nye ting. Det å lage bein av stamceller hadde ingen fått til før og da tenkte jeg "Det skal vi klare".

Powered by Labrador CMS