NYHET

Se møtet direkte fra klokken 9.00.

Møte i universitetsstyret 24. oktober

Torsdag 24. oktober møtes universitetsstyret ved UiB. Her kan du se møtet fra klokken 9, samt lese hvilke saker styret skal behandle.

Publisert Sist oppdatert

På torsdagen styremøte skal styret vedta 2025-budsjettet for UiB. Budsjettforslaget bygger på føringer gitt i tidligere styrevedtak og dialog med fakultet og fellesadministrative avdelinger. Forslaget bygger videre på forslag til statsbudsjett 2025 som ble lagt frem 7. oktober. Her kan du se styresaken og budsjettforslaget. Styret skal også vedta UiBs innspill til statsbudsjettet for 2026.

UiB har gjennom en årrekke arbeidet med å redusere klimautslipp. Tiltak har vært presentert i en egen handlingsplan for klimaarbeidet, og universitetets klimaregnskap er et sentralt verktøy i målingen av oppnådde resultater. Styret skal godkjenne UiBs klimaregnskap for 2023.

Rektorvalg og studentmedvirkning på agendaen 

Videre er det flere orienteringssaker på styremøtet, blant annet om universitetsalliansen CHARM-EUUiBs faglige arbeid med bærekraftøkonomirapport og årsrapport fra læringsmiljøutvalget

Styret skal også bestemme dato for når det skal avholdes rektorvalg og valg av medlemmer til universitetsstyret.

UiBs vel 20.000 studenter har en sentral plass i universitetsdemokratiet. For å synliggjøre dette og for å skape forutsigbare rammer for studentenes medvirkning, skal styret vedta retningslinjer for studentmedvirkning. Retningslinjen har også som formål å tydeliggjøre UiBs ansvar for å legge forholdene til rette for studentmedvirkning. Retningslinjen må forstås både som en skriftliggjøring av allerede etablert praksis, men også som et virkemiddel for å sikre likebehandling på tvers av enhetene ved UiB.

Møtet kan du se direkte øverst i denne saken.

Her er en oversikt over alle sakene styret skal behandle.

Powered by Labrador CMS