NYHET

Lionel Christiaen
Lionel Christiaen

Fra New York University til Universitetet i Bergen

Professor Lionel Christiaen er ansatt som ny direktør for Sars internasjonale senter for marin molekylærbiologi ved UiB.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har rekruttert Lionel Christiaen til Universitetet i Bergen, og ser frem til samarbeidet, sier prorektor ved UiB og styreleder for Sars-senteret, Margareth Hagen.

Christiaen er i dag professor i Biologi ved University of New York, og skal etter planen begynne i den nye jobben på nyåret. Han ble kontaktet allerede sommeren 2019 om stillingen, og selv om den ikke var aktuell for ham da, var han allikevel på utkikk etter nye muligheter til å utvikle sin forskning og akademiske aktiviteter.

Christiaen er full av lovord om Sars-senteret ved UiB, og ser frem til å ta fatt på oppgaven som direktør for senteret.

- Jeg er veldig spent, og ser frem til å bli en del av forskingsmiljøet ved UiB. Jeg har mange ideer, og har allerede startet noe jobb for å nå ut til mulige partnere her i USA, sier han.

Christiaen tar med seg både partner og de to barna på 6 og 4 år over Atlanteren på nyåret. Selv om han har bodd i USA de siste 15 årene, har franskmannen alltid holdt døren åpen for å flytte tilbake til Europa og nærmere familie. Han erkjenner imidlertid at han kommer til å savne å bo i metropolen.

- New York er en unik by, og selv om Covid-19 har påvirket store deler av livet vårt her, kommer jeg til å savne byen. Men vi er spente på å flytte tilbake til Europa og klare for et nytt eventyr i Norge. Samboeren min og jeg har startet å lære norsk, og barna våre, som allerede snakker tre språk, spør stadig etter oversettelser. Vi ser alle frem til å bo i et roligere miljø, nærme storslått natur, sier han.