#folkpåUiB

Sara Eik

Student på årstudiet i filosofi og styremedlem i Skeive Studenter

"Å være skeiv student i Bergen er veldig fint. Alle er så åpne her, og jeg føler meg skikkelig hjemme. Da jeg flyttet hit ble det lett å komme ut. Jeg er veldig glad for at jeg dro på kick start med Skeive Studenter i høst. Der ble jeg raskt kjent med andre og dratt med på arrangementer. Å delta på båtparaden under Regnbuedagene var et absolutt høydepunkt. Det å se så mange båter og flagg på byfjorden var utrolig gøy!

Vi har kommet et stykke i 2021, men vi trenger mer synlighet rundt mangfoldet av skeive. En sak vi aktivt har jobbet for er kjønnsnøytrale toaletter i alle UiBs bygg - toaletter for alle rett og slett! Det er et stort mangfold i kjønnsidentiteter og legninger, det handler ikke kun om homofile eller heterofile. Dette må vises tydeligere frem, og særlig mener jeg at transpersoner må bli mer synlige og respekterte i dagens samfunn."

FAKTA

I denne serien løfter vi frem en UiB-ansatt eller student som deler sine små og store historier. Følg gjerne vår Instagram-konto unibergen for flere UiB-historier.