NYHET

Det var mange som ønsket informasjon om studier ved UiB.
Det var mange som ønsket informasjon om studier ved UiB.

– Håper på mange ukrainske studenter til høsten

Torsdag arrangerte UiB åpent informasjonsmøte for Ukrainske flyktninger. Formålet med møtet var å informere om hvilke utdanningsmuligheter som finnes ved UiB.

Publisert Sist oppdatert

– Det er sterkt og samtidig fint å se så mange her, jeg håper de finner det de ønsker. Jeg er stolt av hvordan fagmiljøene legger til rette for at vi skal å få gitt den nødvendige informasjonen og tatt imot de ukrainske flyktningene som ønsker å studere her på UiB. Jeg håper å se mange ukrainske studenter blant oss her til høsten, sier rektor Margareth Hagen til På Høyden etter at hun hadde ønsket velkommen.

Rektor Margareth Hagen.
Rektor Margareth Hagen.

En av de som var i Aulaen på informasjonsmøtet var Darina Proshchenko, hun lurte på hva som skulle til for at hun kunne fortsette karrieren sin som regnskapsfører i Norge.

– Jeg jobbet som regnskapsfører hjemme i Ukraina, og jeg er her for å finne ut hva som skal til for at jeg kan fortsette med det her i Norge og Bergen. Derfor har jeg snakket med det juridiske fakultet for å finne ut hva jeg trenger å lære for å nå målet mitt.

Sandra Trifunovic og Darina Proschchenko
Sandra Trifunovic og Darina Proschchenko

Sandra Trifunovic jobber på informasjonssentret på psykologisk fakultet og var til stede for å svare på spørsmålene til de ukrainske flyktningene.

– Jeg tror en slik dag er nyttig både for oss og de som har kommet for å få informasjon, at alt er på et sted. Da får vi gitt all informasjon med en gang og de slipper å sende mail til mange forskjellige og bruke lang tid på å samle den informasjonen de trenger, sier Sandra Trifunovic fra infosenteret på det psykologiske fakultet.

Etter at rektor hadde ønsket velkommen fikk den Ukrainske studentforeningen ved Mykhailo Marusik på scenen og holdt en tydelig talte til forsamlingen. Han sa blant annet at Russlands angrep på Ukraina har ødelagt muligheten til å lære ny kunnskap i Ukraina fordi universitetene er bombet.

Mykhailo Marusiak fra den Ukrainske studentforeningen.
Mykhailo Marusiak fra den Ukrainske studentforeningen.

I tillegg snakket han om rollen til den Ukrainske studentforenigen før han oppfordret til å gi ukrainske studenter muligheten til å fullføre studiene i Norge og til slutt takket UiB for støtten.

– Vi, "USU" Den ukrainske studentunion i Bergen, en fri studentforening, som ble opprettet for å hjelpe ofrene for den russiske invasjonen og spredning og distribusjon av ukrainsk kultur, oppfordrer dere til å gi ukrainske bachelor- og masterstudenter en sjanse til å fortsette å studere i Norge. Vi vil også takke Universitetet i Bergen for all hjelpen som er gitt i denne vanskelige tiden for oss og landet vårt. Vi setter pris på denne støtten.

Powered by Labrador CMS