NYHET

I vårens seminarserie UiB innsikt diskuteres tematikker som er politisk omstridte – og vi presenterer innsikter om vilkårene for folkestyret.
I vårens seminarserie UiB innsikt diskuteres tematikker som er politisk omstridte – og vi presenterer innsikter om vilkårene for folkestyret.

Ny runde med lørdagsseminarene UiB Innsikt

Universitetet i Bergen og Studentersamfunnet inviterer til nye lørdagsseminarer med kunnskapsbaserte perspektiver på aktuelle tema.

Publisert Sist oppdatert
UiB-rektor Margareth Hagen ser frem til vårprogrammet for UiB Innsikt.
UiB-rektor Margareth Hagen ser frem til vårprogrammet for UiB Innsikt.

– I vår kommer demokrati til å være en rød tråd gjennom seminarene. Hva som bygger sterkt demokrati, og hva som truer det, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Første seminar dette semesteret er allerede lørdag 30. januar, da er temaet «Når kriser trumfer demokratiet». Panelet skal blant annet diskutere hvilke konsekvenser de pågående, og til dels inngripende, koronatiltakene har å si for demokratiet i det lange løp.

– I både dette seminaret og de resterende seminarene i serien denne våren vil forskere fra ulike fagmiljøer bidra med kunnskap, sier Hagen.

I anledning stortingsvalget 2021 inviterer UiB og Studentersamfunnet til samtaler om ulike kunnskapsbaserte perspektiver på tema knyttet til demokrati og folkestyre. Ifølge Hagen skal det diskuteres både temaer som er politisk omstridte og gis innsikt om vilkårene for folkestyret.

– Spennende vårprogram

– Vi har satt sammen et spennende program for våren. I første omgang blir seminarene digitale, men vi ønsker å åpne Universitetsaulaen for publikum så snart situasjonen tillater det, sier hun.

Seminarserien UiB Innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt.

– Vi kan ikke ta demokratiet for gitt. Den siste tiden har vi sett at demokratiet og kunnskapen har blitt satt til side, og erstattet med konspirasjonsteorier, og hvilke konsekvenser det kan få. Gjennom UiB Innsikt håper vi å vise hvordan og hvorfor kunnskap spiller en avgjørende rolle for samfunnsutviklingen og for å løse de store utfordringene vi som samfunn står overfor, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen.

Seminarene UIB Innsikt er et samarbeid med Studentersamfunnet og foregår lørdager klokken 14.00 – 15.30.

Se hele vårens program her.

Powered by Labrador CMS