KORTNYTT

Best på siteringer i Norge

Times Higher Educations World University Ranking publiserte 2. september sin 2022-rangering. Selv om det er en nedgang fra fjorårets 85-plass, blir UiB plassert som det 121 beste universitetet i verden på siteringer, og med det best i Norge.

– Forskningen ved UiB har internasjonal interesse og internasjonalt gjennomslag. Høy skår på siteringer forteller oss også at det er høy kvalitet på forskningen som gjøres ved Universitetet i Bergen. Vi er selvsagt stolt over at vi er det mest siterte universitetet i Norge, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Totalt på rangeringen blir UiB vurdert til å være blant de 201-250 beste universitetene i verden. Av norske utdanningsinstitusjoner er det kun Universitetet i Oslo som ligger foran Universitetet i Bergen med en plassering på 119 plass.

– Selv om vi gjør det bra på siteringer, kan vi alltids diskutere relevans og innhold i slike rangeringer. De er på ingen måte et styringsparameter for oss, men det er hyggelig at vi blir lagt merke til internasjonalt, sier Hagen.

Times Higher Education sin rangering regnes for å være den aller viktigste rangeringen for klassiske forsknings- og breddeuniversitet.

Powered by Labrador CMS