NYHET

Fra venstre: Reber Saley, Stine Lise Sørevik og Steinar Sundberg undersøker forholdene på taket av Studentsenteret.
Fra venstre: Reber Saley, Stine Lise Sørevik og Steinar Sundberg undersøker forholdene på taket av Studentsenteret.

8–9000 solcellepaneler settes opp ved UiB de neste fire årene

– Hver eneste krone vi ikke bruker på strømregninga er penger vi kan bruke på studenter og forskning, forteller Steinar Sundberg som leder arbeidet med energistyring ved UiB.

Publisert Sist oppdatert

UiB har nå inngått kontrakt med Solcellespesialisten om levering og montering 8–9000 solcellepaneler de neste fire årene. Det betyr at det praktiske arbeidet med UiBs store solcellesatsning kan begynne. Til sammen forventes det at solcelleanlegget skal spare UiB to–tre gigawatt timer i året når det står ferdig.

Steinar Sundberg leder arbeidet med energistyring ved UiB, han gleder seg til å komme i gang med å sette opp paneler.

— Energikostnad er en stor pott i Eiendomsavdelingens budsjett. Dette vil vi få ned med denne satsningen. Hver eneste krone som vi ikke bruker på strømregninga er penger vi kan bruke på studenter og forskning, forteller Sundberg.

Planen er å få unna bygningene med størst potensial først, og så ta de mer kronglete byggene etter hvert. Uansett er målet solcellepaneler på alle UiB-tak.

Taket på Studentsenteret har gode solforhold.
Taket på Studentsenteret har gode solforhold.

Stor kontrakt

Etter en stor anbudsrunde med mange tilbydere var det Solcellespesialisten som til slutt vant kontrakten som er estimert til 32–48 millioner kroner. Det er prosjektleder fra Solcellespesialisten, Reber Saley veldig glad for.

— Det er et stort prosjekt som det er veldig gøy å få være med på. Det er mye snakk om å bli klimanøytrale, men det går ganske tregt i praksis, så det er flott at UiB satser nå, sier Saley.

Tidligere har Odontologibygget og Alrek Helseklynge fått solceller. Først ut i denne omgangen er Studentsenteret. Her er det masterstudent Stine Lise Sørevik som skal lede arbeidet. Hun går studieprogrammet Energi og har praksis hos Eiendomsavdelingen. Nå blir Sørevik prosjektleder og får ansvaret for at Studentsenteret får strøm fra solceller til jul

Powered by Labrador CMS