I VINDEN

Cora Gabrielle Møller Jensen anbefaler alle andre UiB-ere, særlig yngre kvinner, å lese boken Brev til en datter av Kristin M. Hauge om likestillingskampen i Norge.

– Jeg lærte å gå på fjelltur i Bergen

Cora Gabrielle Møller Jensen brenner for å gjøre UiB mer klimavennlig. På fritiden bytter hun gjerne ut den digitale koronahverdagen med venner, fjell og skumle daler.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN DENNE UKA

Navn: Cora Gabrielle Møller Jensen

Aktuell med: Studentrepresentant i universitetsstyret som har årets siste møte denne uken. Ledet nylig nettmøte for studenter om koronasituasjonen. Studerer juss på fjerde året.

Hvordan har du det om dagen?

Det går stort sett greit, men jeg begynner å merke at koronaen tar innpå. Det er litt ensomt om dagen. Jeg er glad for at jeg har studert noen år og rukket å skaffe meg nettverk her i Bergen. Uansett skal det blir deilig å komme hjem til Oslo til jul.

Du kom inn som ny studentrepresentant i høst – midt i koronatiden. Hvordan har det vært?

Det har egentlig gått veldig fint. Vi har bare hatt fysiske møter til nå i høst, men denne uken blir det digitalt. Jeg trives veldig godt med rollen, og har alltid vært en person som har tatt på meg verv og ansvar.

Hvorfor ville du sitte i universitetsstyret?

Universitetsstyret tar beslutninger fra toppen av organisasjonen, med stor betydning. Jeg har tidligere vært bærekraftpilot ved UiB og ønsker å sette et avtrykk i klimasaken. I styret kan man vedta tiltak som gjør en forskjell, for eksempel redusert energibruk.

Hvilken sak har engasjert deg mest i UiB styret denne høsten?

For oss studentrepresentanter er klima den viktigste saken, som vi gikk til valg på. I høst har styret vedtatt opprettelse av UiBs nye klimafond og vi har blitt oppdatert på hvordan det går med Klimanøytralt UiB. Vi har også fått gjennomslag for at penger spart på grunn av færre reiser bør brukes på andre tiltak som læringsareal og energieffektivisering.

Hva har overrasket deg mest som styrerepresentant?

Under opplæringen, la rektor vekt på at styret er et kollegium, og at det er viktig å bli enige. Det var kanskje litt overraskende, men viste seg å stemme veldig godt. Vi har grundige diskusjoner som fører til gode, felles beslutninger, ingen harde fronter.

UNIVERSITETSSTYRET

Universitetsstyret er det øverste organet ved Universitet i Bergen.

Les mer om universitetsstyret og sakene de jobber med

Hvordan var det å lede nettmøtet der universitetsledelsen svarte på studentenes spørsmål?

Jeg var ganske nervøs, men det var veldig gøy. Det er viktig med slike tiltak, i tillegg til annen god informasjon. Jeg tror at det å se ansiktet på den som svarer på dine spørsmål gjør at studentene føler seg mer hørt og sett.

Hvordan holder du kontakt med andre studenter for tiden?

Jeg har valgt meg ut to-tre venninner, som er naboene mine. Vi møtes mest ute og går tur. Hvis vi er inne, sørger vi for god avstand. Ellers går det mye i chat og telefon med familie, venner og kjæreste i Oslo.

Hva er ditt beste tips for å få en bedre koronahverdag?

Jeg har nettopp kjøpt meg et aktivitetsbånd, og har satt meg som mål å gå ut hver eneste dag, til tross for bergensvær. Dette var jeg veldig dårlig på tidligere i høst.

Hva er det første du gjør når alle koronatiltak er fjernet?

Da samler jeg en stor flokk venner til fest eller bursdag, hva som helst. Da jeg lette etter bilde til denne spalten, var det så rart å se gjennom alle bildene fra sosiale samlinger.

FEM KJAPPE

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

I tillegg til klima og studentarbeidsplasser, er varierte vurderingsformer en hjertesak. Her ønsker jeg meg en reform for UiB, slik at det blir mer læring gjennom vurdering og flere typer tester av kunnskap.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB – eller på hjemmekontoret …?

I Bergen har jeg lært meg å gå på fjelltur, det var jeg som Oslo-jente dårlig på før. Jeg prøver også å være mye med venninner her, og drar gjerne hjem til Oslo for å være med mine nærmeste der.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

Brev til en datter av Kristin M. Hauge. Forfatteren tar utgangspunkt i historien til fem kvinner som var med på å forme likestillings-Norge. For oss unge kvinner i dag kan det være vanskelig å sette seg inn i hvilken kamp som ligger bak rettighetene våre. Denne boken forklarer det godt.

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til og hvorfor?

Selv om jeg er ung, tenker jeg ofte «ting var bedre før». Jeg synes vi er veldig bundet av den digitale hverdagen. Derfor reiser jeg gjerne til 60-tallet, da foreldrene mine vokste opp. Jeg kunne også tatt et lite stopp rundt 1996, da jeg selv ble født. Det virker som om alt var helt passe digitalt da.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Jeg har tatt med mange til Isdalen. Der er det utrolig flott, særlig turen derfra og opp til Rundemannen og Fløyen. På veien forteller jeg gjerne historien om Isdalskvinnen, den er jo veldig spennende. Jeg er veldig glad i true crime og har hørt og sett alt fra for eksempel NRK om Isdalskvinnen.

Hver uke intervjuer På Høyden en aktuell UiB-ansatt eller student. Tips oss om UiB-folk som er i vinden på interndesk@uib.no

Powered by Labrador CMS