I VINDEN

Åshild Sunde Feyling Thorsen er kurator på ustillingen "Skeive kulturår" som du kan se på Universitetsmuseet fra 3. juni.

–Det blir en gøy feiring og starten på Regnbuedagene!

Som en del av markeringen av Skeivt kulturår kan du fra 3. juni oppleve ustillingen "Skeive kulturår" på Universitetsmuseet. På Høyden har i den anledning tatt en prat med kurator for utstillingen Åshild Sunde Feyling Thorsen.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Åshild Sunde Feyling Thorsen, kurator ved Universitetsmuseet og stipendiat i visuell antropologi

Aktuell med: Har vært kurator på utstillingen "Skeive kulturår" som åpner fredag 3. juni.

Er alt klart til den nye utstillingen «Skeive kulturår»?

Det siste vi gjør i utstillingene, er at konservatorene setter inn gjenstandene i montre, og det gjøres denne uken. Så gjør vi en siste finjustering av lys – og så er vi klar til åpning.

Det blir en gøy feiring og starten på Regnbuedagene!

Åshild Sunde Feyling Thorsen

Hva er det mest spennende med utstillingen?

At forskere ved alle fakulteter er med, men også at vi får aktualisert forskning og gjenstandssamlinger i et så viktig jubileum.

Hvorfor bør studenter og ansatte komme på åpningen av utstillingen?

Fordi det blir en gøy feiring og starten på Regnbuedagene! I to år har vi måttet fintelle alle gjester, og forholdt oss til pandemireglement. Nå kan vi endelig invitere publikum til et åpent hus – som vi har hatt lyst til lenge.

Hvordan det føltes å vinne pris for måten dere tar imot publikum på?

Utsnitt fra utstillingen "Skeive kulturår".

Det er en utrolig flott anerkjennelse av det store arbeidet Universitetsmuseet har gjort de siste årene: både gjennom Utstillingsprosjektet på Naturhistorie, prosjektet Arena for forskningskommunikasjon, som åpnet museet for hele UiB, og det arbeidet vi nå jobber videre med i årene fremover.

Hvilken betydning har det for dere som jobber på museet å vinne en slik internasjonal anerkjent pris?

For oss er det en bekreftelse på at metodene og driftsmodellen som ble utviklet i prosjektene våre fungerer, og ikke minst at vi blir lagt merke til internasjonalt. For meg som kurator er det en stor motivasjon og inspirasjon for alt vi skal utvikle videre.

Hva er det beste med jobben din?

Det er å få jobbe museologisk. Jeg er utdannet visuell antropolog, og i denne jobben får jeg jobbe teoretisk, visuelt, og romlig med presentasjon og representasjon. Jeg får være med å utvikle hva museumsutstillinger skal være, jobbe med forskningsetikk og jobbe med museets omfattende gjenstandssamlinger. Og, gjennom de nære samarbeidene med forskningsmiljøene ved UiB, får jeg satt meg inn i mye av den utrolig spennende forskningen som skjer ved universitetet.

Fem kjappe:

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Dette er nok allerede på rektors bord, men jeg skulle gjerne sett på mulighetene for å utvikle fremtidens Universitetsmuseet, Kulturhistorie. Det er et nydelig bygg og Universitetsmuseet har helt fantastiske kulturhistoriske samlinger som hadde vært flott å få vise frem i nye utstillinger.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Jeg bruker litt tid i klatreveggen og på byfjellene, og ellers bruker jeg nok en del timer på diverse kulturtilbud Bergen har å by på. Og så burde jeg vel si at jeg skriver litt på min egen avhandling.

Kan du anbefale en bok flere UiB-folk bør lese?

Det er fristende å si Seksualitetens historie akkurat nå, men Fire On The Mountain av Anita Desai er fin.

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til og hvorfor?

Oi. Det vet jeg ikke helt, men som vanlig ville jeg ha pakket penicillin, migrenemedisin og ullundertøy.

Åshild Sunde Feyling Thorsen

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Glimrende spørsmål å få, i helgen får jeg besøk av noen som ikke har vært i byen på lenge. Da går vi opp Christies gate, slik at jeg får vist frem hvor stort og imponerende Universitetsmuseet er. Så går vi sikkert innom Bien Centro for pizza, avslutter dagen på Legal, og starter neste dag i Nordnes Sjøbad.

Powered by Labrador CMS