I VINDEN

Catrine Frotvedt

- Jeg tror vi kunne trengt en klem nå

Til daglig leder hun UiBs smittsporingsteam. Men hvis Catrine Frotvedt fikk en tidsmaskin, ville hun valgt å reise tilbake til februar 2020.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN DENNE UKEN

Navn: Catrine Frotvedt

Aktuell med: Leder for UiBs smittesporingsteam.

Hva er den viktigste oppgaven til UiBs smittesporere?

Den viktigste oppgaven vår er helt klart å stoppe koronasmitten! Her handler det om å komme i kontakt med den smittede studenten så fort som mulig, og sammen med studenten kartlegge mulige nærkontakter, slik at disse kan bli varslet og eventuelt gå i karantene, slik blir UiB et trygt sted å være.

Hvordan arbeider dere?

Vi er i dag et team på fem personer som jobber med smittesporing. Når en student får påvist koronasmitte, meldes dette fra om via et skjema på nett. Dette skjemaet utløser selve smittesporingsoppgaven, hvor tiden er en helt avgjørende faktor. Dersom en smittet student har oppholdt seg på campus så innebærer det at store deler av organisasjonen må varsles og informeres. Dette gjøres gjennom gode rutiner og systemer, så her blir alle nivå og deler av UiB involvert.

Hvordan har du det om dagen?

Jeg har det fint, men det kan til tider bli litt vel mye å gjøre. Likevel må jeg innrømme at jeg trives best når det er mye å gjøre og ikke alle dagene er like, noe jeg trygt kan si er gjeldende nå. Det er travle dager med mye jobb, men slik tror jeg det er for mange flere enn meg.

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Jeg synes det er litt forunderlig at i disse tider så mottar UiB mange hundre internasjonale studenter. Vi har alle tatt et samfunnsansvar om å reise mindre, men gjør UiB det når vi inviterer internasjonale studenter? Og hva inviterer vi dem til- karantenetid og sosial distansering? Og hva med dem som får en studieplass de aldri kan bruke pga innreiserestriksjoner, hva gjør det med dem? Jeg er positiv til internasjonalisering, men ville veldig gjerne hatt en diskusjon om internasjonalt opptak og utveksling i disse koronatider.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Ja, da tar jeg på meg turtøy og går ut, aller helst sammen med min mann. Jeg nyter å være utendørs og jeg elsker å putle på med hus og hage eller å gå meg en tur i fjellet. Men for all del, jeg stortrives innendørs også, men da aller helst omgitt av familie eller venner.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

Tja, for tiden er jeg deltidsstudent, så da må det vel i så fall bli en pensumbok, for jeg leser ikke så mye annet. «Å være der du er» av Bent Falk vil jeg anbefale. Boken handler om kommunikasjon, eller samtalekunst, i møte med mennesker som er rammet av store vanskeligheter.

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til og hvorfor?

Nå er jeg veldig fornøyd med både livet jeg lever og tiden jeg lever i, så det der var ikke et lett spørsmål. Kanskje jeg ville valgt å reise tilbake til en hendelse i mitt eget liv, til et øyeblikk jeg skulle ønske jeg kunne få nyte en gang til? Hvis jeg må velge, så velger jeg å dra tilbake til februar 2020, slik at jeg kunne få gitt alle mine kjære og nære en riktig god klem. Jeg tror vi alle kunne trengt en riktig god klem nå.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Jeg ville uten tvil tatt de med til Muséhagen. Det finnes ikke et vakrere eller finere sted i hele Bergen. Hadde jeg hatt riktig god tid og muligheten, ville jeg også tatt dem med til mitt favorittfjell - Livarden! Herfra får du et vidsyn uten sidestykke, og muligheten til å betrakte fine Bergen fra avstand - hvis det fint vær da!

Hver uke intervjuer På Høyden en aktuell UiB-ansatt eller studenter. Tips oss om UiB-folk som er i vinden på interndesk@uib.no

Powered by Labrador CMS