NYHET

Kristina Kvareng Skorpen klippet snoren under den offisielle åpningen av Halvtimen. Siril Samuelsen til venstre i bildet og Sindre Aadland til høyre.
Kristina Kvareng Skorpen klippet snoren under den offisielle åpningen av Halvtimen. Siril Samuelsen til venstre i bildet og Sindre Aadland til høyre.

Gjenåpnet Halvtimen på Kvarteret

Studentbaren halvtimen er nå offisielt åpnet igjen etter en omfattende renovering. Interiørarkitekt Kristina Kvareng Skorpen fra Eiendomsavdelingen har stått for designet og fikk æren av å klippe snora.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Kvarteret er studentenes eget hus i Bergen og driftes i stor grad av frivillige. Her kan studenter fra hele byen møtes for arrangementer og sosialt samvær. 

– Det ser litt annerledes ut her nå enn det gjorde da jeg og Erik tilfeldigvis hadde en liten runde her i vår, smiler Kristina.

– Tristere bar tror jeg du skal lete en liten stund etter. Vi måtte jo bare gjøre noe. Nå er det pusset opp med mer mørkere toner, farger, litt artige elementer og mer hyggefaktor. Man skal ikke undervurdere hyggefølelsen, det sier jeg i hvert prosjekt.

Og det er en verden av forskjell fra tidligere. Kristina forklarer at baren så ut som en korridor, og at det kun var en liten sofa og en tribune løsning der studentene kunne sitte. Nå har både bar, sitteplasser og lokalet for øvrig blitt rustet skikkelig opp.

Halvtimen har fått nye møbler og et nytt uttrykk.
Halvtimen har fått nye møbler og et nytt uttrykk.

Tidligere barsjef for Halvtimen, Sindre Aadland, er strålende fornøyd med resultatet.

– Oppussingen har, etter min mening, gått utrolig bra og ikke minst effektivt. Jeg tror mye av det skyldes at vi hadde en plan for hva som skulle skje for hvert skritt. Innsatsen til EIA/Kristina har vært helt avgjørende for å i det hele tatt få dette til.

– Halvtimen kan nå brukes til det den er ment å være, en bar for studenter hvor en kan hygge og slå av en prat med andre gjester, ønske alle velkommen og et sted der studenter kan være studenter. Halvtimen er også lagt til rette for at dette kan være et sted hvor studenter kan lese og studere også på dagtid, med fasiliteter som stikkontakter og bord som kan settes sammen, samt. fred og ro i trivelige omgivelser, forteller Sindre. 

Godt samarbeid

Ved siden av innsatsen fra EIA, har studentene selv lagt ned mange timer med arbeid. Den frivillige studentgruppen «Romvesenet» jobber med vedlikehold og videreutvikling av rom og arealer på Kvarteret, i renoveringen har de blant annet fått skikk på taket. Det har også vært andre studenter fra andre deler av huset som har hjulpet til.

– Studentene har vært med på frivillig basis, som vi synes er kjempeflott! Det gjør at de får et større eierskap til både prosjekt, rom og hus, og det gir positive ringvirkninger. Sammen med Sindre Aadland og Erik Alfredsen med flere så hadde vi et veldig godt samarbeid, og det er det vi ser resultatet av her i dag. Vi tror og håper at hele huset får en ekstra boost med dette rommet ferdig, sier Kristina.

Selve baren er også pusset opp.
Selve baren er også pusset opp.

Hun forklarer at sammenlignet med for eksempel Studentersamfundet i Trondheim, får Kvarteret langt mindre økonomisk støtte, og at det derfor er viktig at EIA hjelper til der avdelingen kan.

– Kvarteret er i en særstilling i UiBs bygningsmasse da det er et sted studenter møtes på tvers av fakulteter og institutter, det er det viktig å ta vare på. Vi på Eiendomsavdelingen kan jo ikke hjelpe til med rekruteringen av frivillige, men vi kan lage hyggelige og attraktive lokaler som man ønsker å besøke.

Men prosjektet er ikke helt over, Kristina har flere planer for Kvarteret som skal gjennomføres.

– Det neste som skjer er at vi snart skal i gang med del 2 av prosjektet, som består av å pusse opp den tilhørende loungen i samme stil som Halvtimen. Det gleder jeg meg til å sette i gang med, forteller hun.

Powered by Labrador CMS