NYHET

Astrid Lenvik er førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Bergen
Astrid Lenvik er førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Bergen

Forsker grand prix: - Ikke tenk på det, søk!

I september i fjor var Astrid Lenvik en av ti stipendiater som ventet spent på å gå på scenen fremfor et fullsatt Grand Selskapslokale i Bergen sentrum. Alle skulle de bruke fire minutter på å formidle sin forskning og forhåpentligvis overbevise dommerne og publikum om en plass i finalen.

Publisert

FORSKER GRAND PRIX

Astrid Lenvik var i fjor høst stipendiat ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Bergen, hvor hun nå er førsteamanuensis.

Hvorfor ble du med på Forsker Grand Prix?

– Jeg hadde lyst til å bli en bedre formidler. Jeg hadde lyst til å lære mer om hvordan jeg kan bruke meg selv på en god måte i formidlingen.

Oppnådde du det du ønsket?

– Jeg føler at jeg lærte veldig mye fornuftig. Nå er det opp til meg å benytte denne lærdommen og videreutvikle det jeg lærte.

Sterkt felleskap

Under Forsker Grand Prix er det ti stipendiater fra flere forskningsinstitusjoner i Bergen som konkurrere om å vinne Bergens-finalen og gå videre til landsfinalen. Landsfinalen ble i 2021 ikke avholdt på grunn av korona.

Lenvik sier at hun satt stor pris på det fine felleskapet som utviklet seg mellom deltakerne.

– Det var utrolig fint. Jeg synes vi ble en veldig fin gjeng, et veldig fint felleskap og at vi var flinke til å bygge hverandre opp.

Ville du deltatt en gang til om du fikk muligheten?

– Ja! Uten tvil.

Har du noen tips til de som tenker på om de skal søke?

– Søk, ikke lur på det, gjør det! Har du et ønske om å bli en bedre formidler, er du usikker på hvordan du forholder deg i en formidlingsposisjon så er dette noe du får nytte av. Du lærer mye og blir bedre, du trenger ikke å være redd for at du ikke kan noe fra før.

Norgesmesterskap i formidling

Leder for Forskningsdagene Bergen Silje Vik Pedersen gleder seg til å møte med årets kandidater.
Leder for Forskningsdagene Bergen Silje Vik Pedersen gleder seg til å møte med årets kandidater.

– Forsker Grand Prix er Norgesmesterskapet i forskningsformidling og en glimrende sjanse til å forbedre formidlingsevnene dine. Som deltaker får du en unik mulighet til å lære mer om hvordan du når fram med budskapet ditt til et stort publikum, sier Silje Vik Pedersen.

Hun er leder for Forskningsdagene Bergen som har bestemt seg for å gjennomføre Forsker Grand Prix som tidligere år, selv om Forskningsrådet har valgt å ikke gjennomføre den nasjonale finalen.

Hvem kan søke

Søknadskjema ligger nå ut og Silje og hennes team med coacher fra hele Bergen er klare til å sette i gang med å velge ut 10 stipendiater som vil få en unik reise i forskningsformidling frem mot finalen i september.

– Vi er godt i gang med å planlegge årets opplegg, vi jobber nå med de siste detaljene. Vi gleder oss veldig til å ta imot årets søknader fra stipendiater fra hele Bergen, sier Vik Pedersen.

Kriteriene for å delta er at du er stipendiat ved en høyere utdannings- eller forskningsinstitusjon i Bergen og at du ikke disputerer før finalen i september.

– I tillegg til de formelle kravene ser vi at det er enklere for de som har kommet et stykke ut i løpet å fortelle sin historie. Da de gjerne har flere resultater de kan vise frem. Men om du skal disputere i oktober, tror jeg et kan bli en smule hektisk, forklarer Vik Pedersen.

Powered by Labrador CMS