NYHET
Forsker Grand Prix i Bergen går som planlagt
I år som i fjor vil Forskningsdagene i Bergen gjennom føre Forsker Grand Prix. En unik mulighet for stipendiater til å utvikle sine formidlingsevner og vise frem sin forskning. Nå kan du søke!
– Forsker Grand Prix er Norgesmesterskapet i forskningsformidling og en glimrende sjanse til å forbedre formidlingsevnene dine. Som deltaker får du en unik mulighet til å lære mer om hvordan du når fram med budskapet ditt til et stort publikum, sier Silje Vik Pedersen.
Hun er leder for Forskningsdagene Bergen som har bestemt seg for å gjennomføre Forsker Grand Prix som tidligere år, selv om Forskningsrådet har valgt å ikke gjennomføre den nasjonale finalen.
– Forsker Grand Prix er en 10 år lang tradisjon, med små justering fikk vi gjennomført et knall opplegg i fjor og det tenker vi å gjøre i år også, sier Vik Pedersen.
Hvem kan søke
Søknadskjema ligger nå ut og Silje og hennes team med coacher fra hele Bergen er klare til å sette i gang med å velge ut 10 stipendiater som vil få en unik reise i forskningsformidling frem mot finalen i september.
– Vi er godt i gang med å planlegge årets opplegg, vi jobber nå med de siste detaljene. Vi gleder oss veldig til å ta imot årets søknader fra stipendiater fra hele Bergen, sier Vik Pedersen.
Kriteriene for å delta er at du er stipendiat ved en høyere utdannings- eller forskningsinstitusjon i Bergen og at du ikke disputerer før finalen i september.
– I tillegg til de formelle kravene ser vi at det er enklere for de som har kommet et stykke ut i løpet å fortelle sin historie. Da de gjerne har flere resultater de kan vise frem. Men om du skal disputere i oktober, tror jeg et kan bli en smule hektisk, forklarer Vik Pedersen.
Gevinst på flere nivået for fjorårets vinner
Under landsfinalen i Trondheim i fjor var det Tora Söderström Gaden fra UiB og NORCE som stakk av med seieren. Hun forteller deler gjerne sine erfaring og forteller at hun føler hun sitter igjen med en dobbel gevinst.
– Det var veldig moro å vinne, det gav meg en enorm mestringsfølelse med en gang. Senere har jeg opplevd at det har gitt fagmiljøet mitt mer oppmerksomhet. Jeg forsker på musikkterapi og det er ikke noe som har fått mye oppmerksomhet tidligere, men det har snudd og det synes jeg er en ekstra bonus, sier Gaden.
I løpet av prosessen får deltakerne coaching og tilbakemeldinger både alene og i plenum, i tillegg til at de gir tilbakemeldinger på hverandres presentasjoner. Noe som gjør at det blir en tett gruppe.
– Jeg likte godt at vi ble så godt kjent med hva de andre forker på, du får se deres fremgang og du lærer av det de gjør og de tilbakemeldingene du får. Det var inspirerende, forteller Gaden.
– I tillegg til et større forskningsnettverk i byen jeg bor i fikk jeg verdifull erfaring med å se på forskningen min fra andre vinkler. For de som vil søke tror jeg de må være åpne for å pushe seg utenfor komfortsonene – det er en helt annen måte å formilde og jobbet med faget på som jeg ikke ville vært foruten. Jeg kommer til å ha god nytte av dette gjennom hele karrieren, sier Gaden.