KORTNYTT

Følg UiB på klimatoppmøtet i Glasgow

Forskere fra UiB og Bjerknessenteret er klare for å sette sitt preg på klimatoppmøtet i Glasgow. Følg arrangementene via stream her.

- Hele verden stoppet opp under pandemien. Dessverre var det eneste som ikke stoppet klimaendringene. Det overordnede målet med årets klimatoppmøte er å få land til å forplikte seg til mer ambisiøse, detaljerte planer for å kutte sine klimagassutslipp og kollektivt bremse klimaendringene, sier direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning, Kikki Kleiven.

Hun skal delta på klimatoppmøtet i Glasgow (COP26), og har store forventninger. Også professor Lise Øvreås, direktør for Senter for bærekraftig hav ved UiB skal delta i Glasgow.

- Jeg er optimistisk og forventer at klimatoppmøtet skal føre til konkrete avtaler og planer for å redusere utslipp av klimagasser. Videre forventer jeg at det settes et større fokus på havets viktighet i klimadebatten og den internasjonale politikkutformingen. Jeg håper også koblingen mellom klimaproblemene og tap av biologisk mangfold blir løftet og diskutert, sier Øvreås, og legger til:

- Jeg ønsker mer opplyste politikere som hører på fagmiljøene, ser konsekvensene av ødeleggende politikk og som tenker langsiktig.

Forskere fra UiB og Bjerknessenteret deltar på flere arrangementer under COP26, 4. og 6 november. Les mer og finn stream til arrangementene på uib.no.