HØYDENFESTIVALEN

Leder for Høydenfestivalen Emma Bø gleder seg til åpne porten til Nygårdsparken og slippe inn publikum.

Lager studentfestival på Høyden

I desember kunne en bare drømme om sommer, sol, sosialisering og festival. Det bestemte Emma Bø seg for å gjøre noe med.

HØYDENFESTIVALEN

Høydenfestivalen arrangeres for første gang 27.-28. august 2021

– I desember var vi en gjeng som satt snakket og drømte om pils, musikk, politikk og park. Så da måtte vi lage en festival, sier Emma Bø leder for Høydenfestivalen.

Høydenfestivalen arrangeres 27.-28. august i Øvre del av Nygårdparken rett ved Studentsenteret og vil ha et variert program.

– Vi er kommet godt i gang med planleggingen og har booket flere artister, sier Bø.’

Blant artistene som er booket finner vi Emla and the Karidotters, Verdensrommet, DØSSI og Henrik Felipe.

Vi har satset på variert musikk, slik at det er noe for enhver smak, sier Bø.

I enden av bildet skal hovedscenen stå, med en stor plen blir det god plass til publikum med forsvarlig avstand.

Variert program

Festivalen går av stabelen to uker før høstens Stortingsvalg, for engasjerte studenter der det umulig å arrangere kulturfestival uten at det inviteres til politisk debatt.

- Vi kommer til å ha et variert program, blant annet har vi invitert til partilederdebatt sammen med Bergens Tidende, forteller Bø.

I tillegg til politikk og variert musikk legges det også opp til faglig påfyll, inspirasjon har de hente fra Storbritannia og Forsker Grand Prix.

– I Storbritannia har de et konsept som heter PubHD, de liger på Forsker Grand Prix her i Norge, men det er da på en pub. Også har stipendiatene 10 minutter til å presentere sin forskning på en gøy og engasjerende måte. De som får høyest jubel fra publikum vinner, sier Bø.

- Vi har valgt å kalle det for ParkHD og samarbeider med Selskapet for Vitenskapens fremme, fortsetter Bø.

Bratt læringskurve

Å lage en festival far bunnen av er ikke enkelt, men Emma og resten av gjengen i Høydenfestivalen har gitt jernet fra dag en. Det de ikke har kunnet har de lært seg selv eller av andre som har erfaring fra festivalbransjen.

– Det er mye å sette seg inn, alt fra booking, til regnskap til organisering av frivillige. Vi har hatt gode samtaler med andre festivaler som har gitt oss gode tips. Blant annet Vill Vill Vest og PRIDE. I tillegg har vi meldt oss inn i NKA (Norske konsert arrangerer), sier Bø.

For å få lov til å arragnere en feistival på offentligsted er det mange løyver som må innhentes og søknader som må skrives.

Langsveien her skal det være flere foodtrucks.

– Vi har sendt mange søknader til kommunen, registrert oss i Brønnøysundsregisteret og vi har måtte finne leverandører som kan stå for servering. Det har vært mye lærdom på veien.

Nå begynner festivalen å ta form og festivalsjefen gleder seg til å ta mot publikum.

– Å lage en festival føles veldig givende, fordi vi gleder oss til å komme i gang og forhåpentligvis få til noe studentene kan glede seg til etter snart 1,5 år med korona, sier Bø.

Festival i koronaens tid

Vaksinasjonsprognosene til FHI tilsier at alle som vil ha koronavaksinen skal ha fått den i tide til festivalstart. Men det finnes ingen garantier.

– Vi tar smittevern på alvor, og planlegger utfra forskjellige steg i gjennåpningsplanen. Det kan jo hende at det blir noen forsinkelser i denne, sier Bø.

Powered by Labrador CMS