UKRAINA

Bildekarusell: Stemmningsrapport fra støttekonsert for Ukraina. Foto: Eivind Senneset for UiB

Arrangerte støttekonsert til inntekt for Ukraina

Torsdag arrangerte Griegakademiet – institutt for musikk, støttekonsert til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i Ukraina. Det var studenter, ansatte og almuni fra Griegakademiet som sto bak konserten.

Publisert Sist oppdatert

KONSERT I UNIVERSITETALUAEN

Dato: 31.03.22
Klokken: 19.30-21.00
Sted: Universitetsaulaen på UiB

Les mer om konserten på uib.no.

Det var rundt 200 gjester som hadde møtt opp i Universitetsaulaen for å vise sin støtte til Ukraina.

Programmet for konserten var variert og besto av musikere fra Ukraina, Russland, Estland, Norge og Sør-Korea for å nevne noen. Publikum fikk servert et variert musikalsk innhold hvor repertoaret spente fra ukrainsk samtidsmusikk via norsk nasjonalromatikk til jazz, impro og singer/songwriter-innslag.

Konserten var en samproduksjon mellom Griegakademiets musikere, Universitetet i Bergen og Fakultet for kunst musikk og design. Alle donasjoner går uavkortet til Røde Kors sitt humanitære arbeid i forbindelse med krigen i Ukraina.

– Det er viktig at krigen kalles for en krig

En av musikerne som sto på scenen under konserten var Sergej Tchirkov som spiller trekkspill.

– Det er vanskelig å være russisk for tiden. Jeg føler ansvar, og hvis jeg kan gjøre noe her i Bergen, så er det å spille musikk, sa Tchirkov til NRK.

– Som russisk statsborger er det viktig for meg å si klart nei til krigen. Det er viktig at krigen kalles for en krig, sa Tchirkov i samme intervju.

Les hele saken på nrk.no.

Tchirkov er fra St. Petersbrug, men har vært stipendiat på Griegakademiet siden september 2022. Han forteller NRK at han har holdt flere konserter allerede hvor honoraret har blitt overført til organisasjoner som jobber med ukrainske flyktninger.

Intervjuet ble også sendt på NRK Vestlandsrevyen mandag 28. mars.

Variert program

Dekan Frode Thorsen ved Faktultet for kunst, musikk og design på UiB forteller om et stort engasjement for å arrangere konsert for Ukraina.

– Denne konserten er et resultat av tre initiativ som ble tatt ganske samtidig og uavhengig av hverandre, - et fra ansatte på KMD, et fra Griegakademiets alumn Hanna Veits, som selv er ukrainer og har en finger med i en rekke solidaritetsarrangment den siste tiden – og et fra studenter på Griegakademiet, sier Thorsen til På Høyden.

Les mer om konserten på uib.no.

Powered by Labrador CMS