I VINDEN
–Den største utfordringen er å tørre å satse på ideen sin!
Bærekraftig omstilling kan by på flere utfordringer. Bergen Entrepreneurship Academy (BEA) skal hjelpe studenter utvikle ferdigheter som kan skape nye virksomheter, nye jobber og innovative løsninger.
Veronica Mæle Isachsen er student i programkomiteen. Hun har vært med å planlegge The Change Conference, en årlig konferanse som holdes av BEA. I år er temaet for konferansen «bærekraftig omstilling».
Hvordan går det med forberedelsene til BEA?
Forberedelsene til BEA går kjempebra! Nå er det bare noen få finjusteringer og en liten gjennomgang dagen før konferansen som gjenstår.
Hva ser du mest frem til i forbindelse med BEA?
Er det lov å si alt? Neida, jeg gleder meg spesielt til at vi studenter selv får prøve å sette oss inn i reelle problemer som forskjellige klynger jobber med. Dette er en gøy måte å bli kjent med nye studenter, med klyngene i Bergen og gjerne lære masse nytt!
Hva er den største utfordringen med bærekraftig omstilling?
Jeg tror at det er flere store utfordringer vi står ovenfor for å få en bærekraftig omstilling. Blant annet klarer vi ikke dette alene. Vi må samarbeide. Ikke bare innad i Norge, men sammen med hele verden. Dersom vi bare foretar endringer, kommer vi ikke så mye lengre på lang sikt. Når det er sagt, er definitivt litt bedre enn ingenting.
Hva er den største utfordringen for studenter i entreprenørskap?
Helt klart det å tørre å satse på ideen sin! Det å tørre å gjøre feil. Jeg føler det virker som vi lever i en verden hvor det nesten er galt å gjøre feil, men det er jo av å gjøre feil at man lærer. Man må bare tørre. Den eneste måten man garantert ikke får til det man vil, er dersom man ikke prøver i det hele tatt.
Fem kjappe:
Du er rektor for en dag! Hvilken sak tar du først tak i?
Oiisann, dette var et vanskelig spørsmål. Med tanke på at man mest sannsynlig ikke får gjort så mye med å bare være rektor for en dag, ville jeg tatt for meg en liten sak som bedrer studentmiljøet. Jeg ville for eksempel innført gratis lunsj eller frokost til studentene mellom et gitt tidspunkt mandag-fredag. For eksempel at man kunne komme å ta havregrøt på morgenen før forelesningene starter eller før en lang dag på lesesalen. Dette kunne da blitt både noe sosialt og hadde også vært bra for læring ville jeg tro.
Hva gjør du helst når du ikke er på UIB?
Planlegge The Change Conference, ha ha, neida. Når jeg ikke er på skolen liker jeg å gå turer, trene, være med venner, osv. Jeg er også med i Start Bergen ved å bidra der jeg kan. Det er her interessen for entreprenørskap kom. Start Bergen er en studentorganisasjon som jobber for å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Bergen. Det er gjennom her jeg fikk sjansen å bli med på å arrangere The Change Conference i BEA.
Hvilken bok vil du anbefale at flere UIB-folk bør lese?
Jeg holder på med en veldig spennende bok som gir et innblikk i hvordan rutiner er laget, og hvordan de kan endres. Jeg tror enhver student har behov for gode rutiner. Mange har sikkert allerede gode rutiner når de har kommet så langt som å begynne å studere. Likevel vil jeg tro den er viktig å lese uansett. For meg har den hjulpet veldig mye. Jeg er blitt mer bevist over hva jeg gjør og hva som kan forbedres. Dette er noe man ikke lærer noe om på skolen. Boken heter The Power of Habit av Charles Duhigg. Jeg vil absolutt anbefale denne boken.
Du er en tidsmaskin! Hvilken tid drar du til og hvorfor?
Selv om jeg er ekstremt nysgjerrig på fremtiden, så velger jeg å tro at jeg kommer til å få oppleve den en gang. Derfor ville jeg gjerne ha reist tilbake, gjerne 15 år, for å oppleve de årene på nytt. Jeg føler den tiden har gått altfor fort.
Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?
Mest sannsynlig tar jeg de med på et av byfjellene. Ingenting slår en solnedgang eller soloppgang fra for eksempel Ulriken. (De få gangene det er sol i Bergen da.)