NYHET

Miljøkoordinator Helene Wiken under Strandryddeuka i fjor.
Miljøkoordinator Helene Wiken under Strandryddeuka i fjor.

Rydd i nærmiljøet med jobben

Den 16. september kan du være med og rydde i nærmiljøet rundt UiB. Temadagen «Rydd med jobben» er en del av Strandryddeuka.

Publisert

STRANDRYDDEUKA

Strandryddeuka er årets store plastryddedugnad. HR-avdelingen på UiB holder til i Kalfaret, og har planlagt å rydde i området i et par timer fra arbeidsplassen og opp til Fjellveien. Etter innsatsen skal de samles til felles lunsj.

­­­­­ – Mange av oss har også lagt merke til at det ligger mye plast i bybildet. Dette er en mulighet for oss til å bidra til både nærmiljøet og arbeidsmiljøet, ved at ansatte kan være sosiale og gjøre noe givende sammen, sier overingeniør og miljøkoordinator Helene Wiken på HR-avdelingen.

Oppfordrer til ryddeaksjoner

Wiken vil derfor oppfordre andre avdelinger og enheter på UiB til å være med på temadagen, og organisere sin egen ryddeaksjon i nærområdet rundt arbeidsplassen. Ryddingen kan for eksempel gjøres i lunsjen, eller være en større aksjon.

Dette er et enkelt tiltak som alle kan være med på, som samtidig vil utgjøre en forskjell i nærmiljøet rundt UiB

Miljøkoordinator Helene Wiken

– Dette er et enkelt tiltak som alle kan være med på, som samtidig vil utgjøre en forskjell i nærmiljøet rundt UiB. De som ønsker å rydde kan gjerne ta kontakt med meg, så koordinerer HR-avdelingen bestilling av ryddeutstyr, sier hun.

Det er også mulig å hente gratis ryddeutstyr på Byttebua, som vil ha ekstra lange åpningstider under Strandryddeuka. UiB vil plassere en container ved Studentsenteret, hvor ansatte og studenter kan kaste plast de finner i nærområdet.

UiB vil ha en container for plastavfall utenfor Studentsenteret under uka.
UiB vil ha en container for plastavfall utenfor Studentsenteret under uka.

UiB bidrar under uka

UiB skal bidra til flere arrangementer under Strandryddeuka. Et av disse er den nasjonale og internasjonale strandryddedagen den 18. september. Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) og Miljøvernforbundet skal lede ryddeaksjonen til et ekstra forsøplet område utenfor Bergen.

På grunn av smittetrykket må ryddeaksjonen avgrenses til inviterte deltakere. For å få mulighet til en av plassene, kan du følge UiBs Bærekraftspiloter på Instagram.

Den 14. september skal også studentenes undervannsklubb arrangere ryddeaksjon under vann.

Håper å rydde mer enn fire tonn

Hold Norge Rent har flere temadager som du kan delta på i løpet av uken. I tillegg kan du plukke plastavfall på byfjellene, i sentrum, eller i fjæresteinene på eget initiativ.

– Vi ønsker å oppfordre ansatte og studenter til å bidra til ryddingen under uken. I fjor klarte UiB å samle fire tonn plast, og vi håper å få ryddet enda mer i år, sier Wiken.