NYHET

Tjenesten avbestilles og prosjektet UH sak avsluttes.

Avbestiller ny tjeneste for saksbehandling og dokumentasjonsforvaltning

Avtalen inngått mellom 21 institusjoner i universitets- og høgskolesektoren og leverandør Sopra Steria om levering av programvare til saksbehandling og dokumentasjonsforvaltning avsluttes.

Beslutningen innebærer at tjenesten avbestilles og prosjektet UH Sak avsluttes. Selv om deler av leveransen er godkjent, er det usikkert om løsningen vil dekke behovene til saksbehandling og bevaring av dokumentasjon på en god nok måte. Uavhengige revisjoner, både av UH Sak-prosjektet og av teknisk løsning og arkitektur, har vist at den samlede risikoen med å videreføre prosjektet blir for høy. På et møte mandag 24. juni besluttet derfor eiergruppen for UH Sak å avbestille løsningen som skal leveres fra Sopra Steria.

– Vår vurdering er at det er mest ansvarlig å sette sluttstrek her. Fra høsten 2023 har usikkerheten økt, spesielt om funksjonaliteten og kvaliteten i løsningen blir god nok for brukerne. Det har også vært store forsinkelser i utviklingsarbeidet, sier direktør Lars Atle Holm ved NMBU, som er leder for eiergruppen.

Les hele pressemeldingen her

Veien videre for UiB

På grunn av den store usikkerheten i UH Sak, har UiB i vår internt arbeidet parallelt med en utredning for en alternativ vei videre. Når UH Sak-prosjektet nå er avbestilt, har derfor UiB en plan for alternative løsninger for sakarkiv-tjenester ved institusjonen. Fase 1 innebærer at UiB oppgraderer til nyeste versjon av Elements allerede høsten 2024.

 – Vi ser store gevinster i bedre og mer helhetlig støtte til alle saksbehandlingsprosesser ved UiB. Når UH Sak nå ikke kan realiseres, vil vi likevel ha stor nytte av det gode kartleggingsarbeidet som har vært gjort lokalt ved UiB i det videre arbeidet. Vi vil få til gode løsninger tilpasset UiBs behov og begynner med å oppgradere til Elements allerede til høsten, sier universitetsdirektør Tore Tungodden.

Om UH Sak nasjonalt

OM UH Sak UiB

Powered by Labrador CMS