NYHET

Nasjonal sikkerhetsmåned er en nasjonal kampanje i regi av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). Under sikkerhetsmåneden arrangerer IT-avdelingen ved UiB en rekke lokale foredrag og seminarer for ansatte.

Nasjonal sikkerhetsmåned: Våre digitale verdier

Hvert år i oktober markeres den nasjonale sikkerhetsmåneden. I år rettes et spesielt fokus mot informasjonssikkerhet og digitale verdier. – Det er viktigere enn noen gang å ha et bevisst forhold til og god oversikt over våre digitale verdier, sier IT-direktør Tore Burheim.

Publisert

NASJONAL SIKKERHETSMÅNED

  • Nasjonal sikkerhetsmåned er en kampanje som arrangeres av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) i oktober hvert år.
  • I 2024 markeres sikkerhetsmåneden i Norge for 14. gang, som også er en del av EUs europeiske sikkerhetsmåned (ECSM), ledet av ENISA.
  • Overordnet tema for Nasjonal sikkerhetsmåned i 2024 er våre digitale verdier.

Målet for den årlige kampanjen Nasjonal sikkerhetsmåned er en sikrere digital hverdag for alle. Kampanjen koordineres av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), og arrangeres i oktober hvert år. Den skal øke engasjementet, bevisstheten og kunnskapen om digital informasjonssikkerhet i virksomheter gjennom foredrag og arrangementer.

Lokalt ved UiB har Sikkerhets- og personvernsgruppen ved IT-avdelingen tatt initiativ til både digitale og fysiske arrangementer for UiBs ansatte.

– Trusselnivået har steget vesentlig de siste årene og det samme har kravet om å dokumentere at vi ivaretar informasjonssikkerheten på en god måte. Å ha oversikt over det vi skal beskytte, det vil si våre informasjonsverdier, er viktig for å iverksette tiltak på riktig nivå, sier IT-direktør Tore Burheim.

Store verdier

Årets overordnede tema for sikkerhetsmåneden er våre digitale verdier, og i løpet av oktober vil IT-avdelingen ved UiB invitere til en rekke foredrag med verdivurdering og informasjonssikkerhet som tema. Alle aktivitetene som gjennomføres finner dere i arrangementskalenderen på UiB.no.

– Mengden av informasjon blir bare større og større, og det er viktigere enn noen gang å ha et bevisst forhold til og god oversikt over våre digitale verdier, sier IT-direktør Tore Burheim.

– Alt vi produserer og konsumerer av informasjon ved universitetet utgjør våre verdier. Mengden av informasjon blir bare større og større, og det er viktigere enn noen gang å ha et bevisst forhold til og god oversikt over våre digitale verdier.

Større satsing på IT-sikkerhet

I 2023 besluttet Universitetsstyret en vesentlig styrking av informasjonssikkerhet ved UiB, både teknisk og organisatorisk. Satsingen har som mål å beskytte universitetet og ansattes systemer, data og infrastruktur, det vil si våre informasjonsverdier. Tema for årets nasjonale sikkerhetsmåned er verdivurdering, som også er et av tiltakene i UiBs sikkerhetssatsing.

Les også: Reduserer risikoen for hackerangrep

– Sikkerhetsarbeidet skal bidra til at vi sikrer verdiene og unngår uheldige konsekvenser som tap av informasjon, uønsket manipulering av informasjon, tap av omdømme og potensielle økonomiske konsekvenser, forteller Burheim.

Powered by Labrador CMS