NYHET

UiB-ansatte kan nå søke om opptak til DIGI-kursene

Unikt tilbud til alle UiB-ansatte

Alle ansatte har fra høsten 2023 mulighet til å ta de populære DIGI-emnene. Slik kan de sikre seg digital kompetanse og kunnskap.

EMNEPAKKEN DIGI

Universitetet i Bergen er først ut i Norge, og er unik i europeisk sammenheng, med emnepakken DIGI (Digital forståelse, kunnskap og kompetanse).

DIGI-pakken består av to innføringsemner og åtte 2,5 studiepoengsgivende emner i digital forståelse, kunnskap og kompetanse.

Emnene er tilgjengelig for alle studenter ved UiB, uavhengig av hvilket fag man studerer. Fra høsten 2023 er emnene også tilgjengelige for ansatte ved UiB.

Høsten 2023 presenterer UiB to nye DIGI-emner:

DIGI116 Medical Data Science og DIGI117 Språkteknologi.

Ansatte kan søke om opptak i Søknadsweb mellom 1. og 18. juni.

Siden høsten 2022 har mange studenter ved UiB benyttet seg av tilbudet om å bygge digital forståelse, kunnskap og kompetanse gjennom DIGI emnepakken. Samlet sett er kursene tatt flere tusen ganger. I tillegg til at pakken utvides med to nye emner, kan også alle ansatte ta emnene fra høsten 2023.

Prorektor Pinar Heggernes.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby DIGI-emnene til alle ansatte – det har vært et mål for oss fra starten. Vi tilbyr hele åtte forskjellige emner, og jeg er sikker på at våre kolleger finner noe som er aktuelt og relevant for den enkelte, sier prorektor ved UiB, Pinar Heggernes.

Emnene tar for seg ulike deler av digital forståelse, kunnskap og kompetanse, og skal gi den enkelte ansatte god digital innsikt – kunnskap som det er et stort behov for i hele arbeidsfeltet, både vitenskapelig og teknisk-administrativt.

Første universitet

– Digitaliseringen endrer måter vi jobber på i alle sektorer og bransjer. Teknologisk kunnskap og kompetanse trengs innen alle fagområder og arbeidsfelt fordi digitalisering endrer alt fra nye metoder, verktøy, problemstillinger og tema. Høsten 2022 var vi det eneste universitetet i Norge med et slikt tilbud til alle studenter, og nå er vi først ut med tilbud til alle ansatte, sier Heggernes.

Hvert enkeltemne gir 2,5 studiepoeng, og krever ingen forkunnskaper. Undervisningen foregår på ettermiddag og kveld. Opptaksperioden for ansatte er fra 1. til 18. juni, og ansatte søker om opptak i Søknadsweb. Heggernes tror tilbudet blir populært.

– I alle deler av samfunnet trengs det flere medarbeidere med digital forståelse, kunnskap og kompetanse – også hos oss på UiB. Kombinasjonen av spesialisert fagkunnskap og digital forståelse er avgjørende i fremtidens arbeidsliv, og jeg regner med at dette er et tilbud mange UiB-ansatte vil ta godt imot, sier hun.

Powered by Labrador CMS