JUBILANT

Jan Erik Askildsen
– Jan Erik Askildsen er en inkluderende og engasjert universitetsleder som har bidratt til å videreutvikle viktige forskningsmiljøer ved UiB, skriver venner og kolleger av Askilsen i anledning hans 70-årsdag.

Jan Erik Askildsen 70 år

Venner og kolleger gratulerer professor Jan Erik Askildsen som fyller 70 år 27. oktober.

Professor i samfunnsøkonomi Jan Erik Askildsen på Institutt for økonomi ved Universitetet i Bergen, fyller 70 år 27. oktober.

Askildsen er en inkluderende og engasjert universitetsleder som har bidratt til å videreutvikle viktige forskningsmiljøer ved UiB. Han er utdannet siviløkonom ved NHH, hvor han også tok høyere avdelingseksamen i samfunnsøkonomi i 1983 og doktorgrad i 1987.

Etter noen år ved LOS-senteret ble han 1991 ansatt som førsteamanuensis, og 2001 professor ved Institutt for økonomi. Etter noen år med forskning på arbeidsmarkedsøkonomi og arbeiderstyrte bedrifter, skiftet Askildsen forskningsfokus til helseøkonomi.

Han bygget opp et helseøkonomisk miljø i Bergen ved Institutt for økonomi, men inkluderte også andre institutt og avdelinger ved UiB, ved NHH og ved forskningsstiftelsen NORCE i Bergen.

Askildsens engasjement førte til at flere unge forskere endret forskningsprofil til helseøkonomi. Disse unge forskerne er i dag sentrale personer både innen akademia, instituttsektoren og i helsesektoren i Norge.

Askildsen har vært direktør ved Rokkansenteret i Bergen og instituttleder ved Institutt for økonomi (2013), før han ble valgt som dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB i (2017 og 2021).

Nå når Jan Erik Askildsen går over i pensjonistenes rekker, vil han få mer tid sammen med sin kone Bjørg, barn og barnebarn. Mye av den tiden vil bli tilbrakt på hytta på Voss.

Venner og kolleger ved Universitetet i Bergen

Powered by Labrador CMS