#folkpåUiB

Inger Lise Teig

Førsteamanuensis ved Det medisinske fakultet

"Jeg liker å tulle og tøyse litt mens jeg underviser, men fra hjemmekontoret forsvinner du fort ut av skjermen om du svinser for mye. Zoom-undervisningen tar litt av kraften fra undervisningen, dessuten får jeg ikke den energien fra studentene som jeg fikk da vi møttes ansikt til ansikt. Vi ser hverandre i øynene på skjermen, men alle blir jo på en måte flate i skjermen. Det blir ikke som før. For alt jeg vet går jo folk tur med hunden mens jeg underviser.

Undervisning på nett tror jeg ikke blir faglig og pedagogisk dårligere, men vi mister samholdet og vi lærer ikke å bli kjent på samme måte. Jeg føler jeg mister litt grepet om de jeg aldri har møtt fysisk. På den andre siden ser jeg at de studentene som tidligere måtte reise langt for videreutdanning, har fått det lettere rent praktisk med den digitale undervisningen og veiledningen. Det er altså ikke bare negative sider ved det digitale."

FAKTA

I denne serien løfter vi frem en UiB-ansatt eller student som deler sine små og store historier. Følg gjerne vår Instagram-konto unibergen for flere UiB-historier.

Powered by Labrador CMS