NYHET

Pandemisenteret ved UiB har opprettet et tverrfaglig kurs for å lære av pandemien.

UiB starter tverrfaglig PhD-kurs for å lære av koronapandemien

I januar organiserer Pandemisenteret ved UiB et to ukers kurs for studenter om læring fra Covid 19-pandemien. Kurset er åpent for både PhD og masterstudenter fra alle fagfelt ved universitetet.

Publisert Sist oppdatert
Professor Esperanza Diaz er leder for Pandemisenteret

Det nye kurset starter opp de to første ukene i januar og vil ha en tverrfaglig tilnærming til komplekse spørsmål om pandemi som en global helsetrussel. Kurset vil være innom både medisinske problemstillinger knyttet til vaksiner, erfaringer fra pandemier i et historisk perspektiv samt juridiske, sosiale og etiske dilemmaer.

Leder ved Pandemisenteret, Esperanza Diaz, sier kurstilbudet er opprettet for å styrke den tverrfaglige undervisningen ved universitetet.

– Pandemien har vist oss at for å bekjempe en krise, er det avgjørende å samles på tvers av fag. Studentene trenger mer erfaring i å lytte til og kombinere flere perspektiver for å gi svar på en global samfunnsutfordring som forandrer seg raskt, sier Diaz.

Kurset er primært rettet mot PhD-studenter, men er også åpent for masterstudenter fra alle fagdisipliner ved UiB. Kurset vil også tilbys som et elektivt emne for 4. års medisinstudenter. Det er ikke nødvendig å ha jobbet med prosjekter eller ha kunnskap om pandemier fra tidligere for å delta.

MER OM PANDEMIKURSET

Undervisningen vil bestå av forelesninger av fagpersoner på UiB, refleksjon og kritisk vurdering av tekster i tillegg til praktiske gruppearbeid. Kurset vil også legge vekt på hvordan man kan trekke erfaringer fra covid-19 med tanke på nye pandemier som vil komme i fremtiden. I slutten av oktober arrangerte Pandemisenteret en nasjonal studentkonferanse på Bergen offentlige bibliotek der dette var tema.

Interessert? Sjekk ut hele programmet for PhD-kurset eller lest mer på kursets nettsider.

Pandemisenteret ved UiB har opprettet et tverrfaglig kurs for å lære av pandemien.

Powered by Labrador CMS