NYHET

Driftsleder Svein Fosse viser frem hjertet i Realfagsbygget - her kommer varmen fra BKKs annlegg inn i og distribueres ut i bygget.
Driftsleder Svein Fosse viser frem hjertet i Realfagsbygget - her kommer varmen fra BKKs annlegg inn i og distribueres ut i bygget.

De som holder fortet – Svein Fosse

I dag og ukene etter nyttår kan du bli kjent med de kollegene som holder fortet på campus mens andre er sendt på hjemmekontor. Først ut er Svein Fosse – han er driftsleder og har kontor i Realfagsbygget.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan går det?

Det går jo fint, men vi savner jo det sosiale og den daglige kontakt med kolleger og studenter. Det er utfordrende å ha delt opp teamet, med noen nede på Høyteknologisenteret og andre på Realfagsbygget. Det er krevende, men det går jo fint, så jeg skal ikke klage.

Hva jobber du med?

Jeg er driftsleder. Jeg jobber med den daglige driften av bygningsmassen på UiB. Jeg har tett dialog med forskjellige brukere, som ansatte, studenter og eksterne firma som er innom. Samarbeider med renholdere, søppel og søppeltømming. Kort sagt sørger vi på drift for at den daglige driften av byggene går som det skal, byggene lever selv om det ikke er folk her.

Hvordan er det å være på jobb når det ikke er noen andre her?

Det er trasig. En får ikke den hyggelige praten med folk i gangen og folk du treffer rundt i bygget. Du føler at arbeidsplassen levere litt mer når det er studenter og ansatte her. Du får også informasjon når du treffer folk om ting vi må ta tak i rundt i bygget. Nå får vi ikke noen brukerhenvendelser, det er veldig nyttig for oss i drift – vi må vite hva som foregår rundt på hele området, som strekker seg fra Marineholmen, til Allé gaten 19.

Hva ville vært konsekvensen om du ikke var fysisk til stede på jobb?

Jeg har vært her hele tiden, heldigvis. Noe annet kunne endt med katastrofe. Dersom det er en lekkasje, feil på kjøle-/varmeanlegg på fiskelabbene eller ventilasjon må vi være til stede, dette kan ikke repareres fra hjemmekontor. Derfor har vi delt opp teamet, noen har kontor på Høyteknologisenteret og noen av oss sitter på Realfagsbygget. Da har vi folk som kan jobbe dersom noen skulle bli smittet.

Powered by Labrador CMS