NYHET

Rektor Dag Rune Olsen
Rektor Dag Rune Olsen

Dag Rune Olsen blir ny rektor ved UiT

Rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, tilbys stillingen som ny rektor ved Universitetet i Tromsø (UiT). Det er klart etter en beslutning i universitetsstyret ved UiT i dag. Olsen, som har ledet UiB i 8 år, takker ja til stillingen.

Publisert

Anne Husebekk, styreleder ved UiT, er svært tilfreds og glad for at Dag Rune Olsen vil bli den nye rektoren ved UiT Norges arktiske universitet.

– Det var sterk konkurranse om stillingen, med fire sterke søkere. Dag Rune har en svært relevant og bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt, og jeg er helt sikker på at han vil bli en god leder av UiT, sier Husebekk.Dag Rune Olsen er entusiastisk og klar for nye utfordringer ved UiT Norges arktiske universitet.

– Først av alt vil jeg takke universitetsstyret for tilliten, og jeg har allerede bestemt meg for å takke ja til rektorstillingen. UiT har en unik historie og en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Jeg er ydmyk og forventningsfull og ser frem til å bli den nye rektoren ved UiT, og ikke minst til å bli kjent med studenter, medarbeidere og universitetets mange samarbeidspartnere, sier Olsen.

Takker etter 12 år i Bergen

Olsen tilsettes for en periode på fire år og vil tiltre stillingen 1. august 2021. Ved utløp av åremålet lyses stillingen ut på nytt og det gis det mulighet for ansettelse i ytterligere en fireårsperiode.

– I nær åtte år har jeg fått lov å lede en fantastisk kunnskapsinstitusjon og har gledet meg over å få lov til å være rektor ved UiB. Mitt åremål går ut 31. juli neste år og jeg har dermed vurdert hva neste fase i min yrkeskarriere skal bli. Rektorrollen har gitt meg så mye glede og inspirasjon at jeg bestemte meg for å søke tilsvarende stilling ved ett av våre andre universiteter tidligere i høst, og gleder meg nå over å tiltre som rektor ved UiT f.om. 1. august 2021. Når jeg fratrer har jeg vært ansatt ved UiB i nær 12 år. UiB har vært en svært god arbeidsplass med særdeles spennende oppgaver; det blir naturligvis vemodig å ta farvel, sier Olsen.

Dag Rune Olsen blir den første rektoren i Norge som både har vært valgt og nå blir tilsatt rektor ved et universitet.

Powered by Labrador CMS