I VINDEN

Tommy Stahl Gabrielsen er glad for å at årets Christiekonferanse er åpen for alle.

– Det meste er jo i boks

Årets Christiekonferanse er rett rundt hjørnet, På Høyden har tatt en prat med lederen for programkomiteen som sier at årets konferanse er åpen for alle.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Tommy Ståhl Gabrielsen Instituttleder ved institutt for økonomi.

Aktuell med: Leder for programkomiteen for årets Christiekonferanse. Konferansen går av stablene 27. april. Påmeldingsfristen er 25. april.

Hvordan går det om dagen?

Det er med meg som med alle andre, møkka lei av korona og hjemmekontor. Men står ellers bra til i en travel hverdag.

Hvordan går planleggingen av Christiekonferansen?

Det meste er jo i boks. Men det har vært en lang prosess i og med at konferansen i fjor be utsatt et år. Da var vi helt sikre på at vi kom til å få en fysisk konferanse. Men så feil kan man ta. Når kjører vi opplegget digitalt. Fordelen da er at vi kan åpne opp for et mye større publikum enn om vi hadde kjørt en fysisk konferanse. Derfor er årets konferanse åpen for alle.

Hvordan har det vært å jobbe med en konferanse under pandemien?

Usikkerheten har vært en utfordring. Vi har håpet i det lengste at vi i det minste kunne få til en hybrid konferanse, med noe publikum i salen. Men så har pandemien gjort at ting har endret seg hele veien, så til slutt måtte vi bare ta en avgjørelse og den viser seg å være riktig. Vi går for en heldigital produksjon. Vi har mange gjester vi skulle flydd inn fra utlandet, noe som nå er umulig, men noen gjester håper vi å få til Bergen.

Hvorfor valgte dere temaet Den nye økonomien?

Det var bestemt fra universitetsledelsen av årets Christiekonferanse skulle handle om økonomi – da er det mye tematikk å ta av. Tema er jo den digitale revolusjonen, hvilken rolle kommer de store teknologiselskapene til å spille i fremover. Pandemien har ført til enda mer digitalisering. Vi har aldri handlet så mye på nett som nå. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen. Tema ble jo bestemt før første nedstengning, så jeg må si at vi traff bedre enn vi hadde trodd med tema i og med at det ble ekstra aktuelt på grunn av pandemien.

Hvilke forventinger har du til paneldeltakerne?

De kommer til å trekke opp ulike perspektiver om digitalisering og de store it-selskapene. Jeg har forventninger om at det kommer interessante opplysninger og interessante perspektiver på den utviklingen vi ser, hvilke muligheter gir det oss og hvilke problemer vi må være obs på. Jeg er også spent på hva de tenker om hvordan dette potensielt kommer til å endre ikke bare det norske samfunnet, men hele verden, i fremtiden.

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Det jeg tror kanskje er en utfordring på UiB er at det er litt for stor avstand mellom museplass og grunnenhetene. Jeg ville derfor prøvd å skape en større nærhet mellom disse. Jeg ville åpnet en kommunikasjonskanal mellom grunnenhetene og rektoratet. Jeg kunne brukt tiden til å spasere rundt på universitetet og slått av en prat med grunnenhetene.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Da er jeg som alle andre sammen med familie og venner. Vi er så heldige å ha et hus i vakre Hardanger hvor vi tilbringer så mye tid vi kan. I tillegg drar vi ofte til familie i Oslo og Nord-Norge.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

Jeg vil anbefale en bok av Agnar Sandmo som heter Samfunnsøkonomi - en Idéhistorie. Boken vil gi folk et nytt perspektiv på hva samfunnsøkonomi er, og hvordan faget har utviklet seg over lang til, og hvordan samfunnsøkonomer tenker. Kanskje blir vi litt misforstått av og til?

Du får en tidsmaskin! Hvilken tid drar du tilbake til og hvorfor?

Jeg ville reist fremover til pandemien er over.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Når vi har besøk opplever jeg at gjester blir mest fascinert av nærheten til naturen og nærheten til sjøen. Jeg ville derfor tatt de med på en båttur fra Bergen sentrum og sørover mot Os og vist frem skjærgården, kanskje innom Austevoll og Lysøen på veien

Powered by Labrador CMS