NYHET

Studentpraktikant og programleder for Brusselbobla Thea Lovise Vie og kontorsjef på UiBs Brusselkontor, Charlotte Eide
Studentpraktikant og programleder for Brusselbobla Thea Lovise Vie og kontorsjef på UiBs Brusselkontor, Charlotte Eide

UiB-kontoret har lansert podcast fra EU-hovedstaden

UiBs Brusselkontor har i vinter startet produksjon av podcast i samarbeid med Studentradioen i Bergen. – Ønsker å formidle mer av det som skjer i EU-hovedstaden.

Publisert
Brusselbobla er UiB Brussel sin podcast
Brusselbobla er UiB Brussel sin podcast

BrusselBobla er et konkret bidrag i å øke EU-kompetansen og innsikt i hva som foregår i Brussel for de på UiB, både for våre studenter og ansatte. Vi har også en større lytterskare utenfor UiB, fra ungdomsskoleelever til journalister til ansatte i ulike departement. Sånn sett gir podcasten også god synlighet for UiB og Brusselkontoret til flere aktører i Norge, sier kontorsjef på UiBs Brusselkontor, Charlotte Eide.

BrusselBobla ble lansert i vinter, og er et samarbeid mellom Studentradioen i Bergen og Brusselkontoret til UiB. Samarbeidet ble til ved at programleder Thea Lovise Vie, som er en av vårens studentpraktikanter på kontoret, har et verv i studentradioen, og et brennende engasjement for å produsere innhold. I tillegg har det vært et felles ønske om å bringe mer kunnskap om EU og Brussel til et norsk publikum.

Vil synliggjøre det som skjer i Brussel

– Jeg ønsket å starte podcasten en stund før jeg flyttet til Brussel, og heldigvis tenkte Charlotte det samme. Slik ble podcasten til. Jeg setter utrolig stor pris på å få lage podcast som studentpraktikant, og jeg brenner for formidling på en kreativ og lettbeint måte, gjerne også ispedd litt humor. Det er nok viktig når det kommer til et så komplekst univers som EU, sier Vie.

Kontorsjef Charlotte Eide mener det er viktig for UiBs Brusselkontor å synliggjøre mer av det som skjer i EU-hovedstaden. Både av politikk på den europeiske arenaen, men også hva andre norske aktører jobber med i EU.

– Det er utrolig mye spennende som skjer i Brussel og mange norske aktører som er til stede her. Mange vil beskrive Brussel-miljøet som en boble eller et nettverk av bobler og i denne podcasten ønsker vi ønsker å avmystifisere denne BrusselBobla som vi lever i her nede, for dem som sitter hjemme i Norge og lytter til, sier Eide.

Hun får støtte fra studentpraktikant Vie.

– Jeg tror det er veldig viktig å få frem hvor liten avstand det faktisk er mellom Norge og Brussel, og at man derfor også kan se at mulighetene for å påvirke EU faktisk er nokså stor, sier hun.

Podcasten BrusselBobla finner du på Spotify, eller der du hører podcast.

Powered by Labrador CMS