KORTNYTT

Bokhistorie får pris for utdanningskvalitet

Publisert

SPURVEUGLEPRISEN

Spurveugleprisen er HF sin pris for utdanningskvalitet. Prisen blir delt ut til enkeltpersoner, prosjekter, grupper eller fagmiljøer som kan dokumentere særlig vellykkede tiltak som fremmer utdanningskvalitet.

Mer om spurveugleprisen

Ph.d.-kandidat Julia King har styrket engelskfaget og gitt studentene helt nye erfaringer. Hennes innsats belønnes med fakultetets utdanningspris 2021.

– Dette er den letteste måten å komme i kontakt med fortiden på, sier Julia King, og holder opp gamle dokumenter fra spesialsamlingene til Universitetsbiblioteket i Bergen.

– I disse samlingene finner vi helt unike bøker og dokumenter – vi skylder studentene å vise frem denne skatten, påpeker hun.

Takket være King får masterstudentene i engelsk litteratur tett kontakt med forfattere som døde for hundrevis av år siden. De får ta på noe forfatterne tok på, de får se kaffeflekkene deres, og lese notatene de har gjort seg.

Og det er noe av det hun gjerne vil dele med studentene – når de finner skriblerier som «nå er jeg ferdig med boken, jeg trenger en drink», får studentene se at disse forfatterne var normale folk med normale liv.

Les mer om prisvinneren her.

Powered by Labrador CMS