I VINDEN

Emilie Flønes er medlem i programkomiteen for SDG konferansen i Bergen.
Emilie Flønes er medlem i programkomiteen for SDG konferansen i Bergen.

Klar for Day Zero

Emilie Fløens balanserer jobb som bærekraftspilot på UiB og master studier i global utviklingsteori og praksis. Nå forteller hun om hvorfor du skal bli med på Day Zero.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Emilie Flønes, student på masterprogrammet i global utviklingsteori og praksis, studentmedarbeider og medlem av programkomitéen for SDG konferansen i Bergen.

Aktuell med: Day Zero, dagen før SDG konferansen.

DAY ZERO

Day Zero er dagen som kickstarter den årlige SDG Conference Bergen, og består av en rekke forskjellige arrangementer fra akademia, næringsliv og frivillige initiativ. Denne dagen er en god mulighet for andre aktører til å presentere arbeid som er relevant for bærekraftsmålene og løfte ulike problemstillinger og løsninger.

Hvordan står det til?

Hektisk men bra! Akkurat nå er jeg i full gang med å delta i planleggingen av neste års konferanse, og programmet ser allerede utrolig spennende ut. Jeg har en tendens til å være litt mer på kontoret enn lesesalen fordi jeg synes jobben min er så gøy, men jeg må selvfølgelig også prøve henge med på studiet nå som det straks er eksamen.

Hvorfor arrangerer vi Day Zero?

Day Zero innleder SDG-konferansen som er den nasjonale bærekraftskonferansen for universitets- og høyskolesektoren, og er en dag der vi inviterer med alle som vil bidra med arrangementer og aktiviteter tilknyttet FNs bærekraftsmål. Det beste med denne dagen er jo mangfoldet, og at alle som vil kan bidra. Bærekraftsmålene omhandler så utrolig mye forskjellig, og denne dagen inviterer til at flere blir kjent med som rører seg både her i Bergen, nasjonalt og globalt.

Hvorfor skal folk komme på Day Zero?

Som student selv så ser jeg Day Zero som et spennende alternativ til vanlige forelesninger og lesing av pensum. Ofte finner man arrangementer som er relatert til studiet sitt, og man kan få utvidet forståelsen av eget fag når man ser hvor mye av akademia som omhandler bærekraft og global utvikling. Det er i tillegg en dag hvor man kan bli kjent med flere forskingsprosjekter, bedrifter og organisasjoner, og kan lære om hvordan vi skal løse morgendagens utfordringer.

Hva tenker du om at Corona har satt klimakrisen litt i skyggen?

Det er utrolig leit at pandemien har stagnert fremgangen til flere av bærekraftsmålene, men da er det desto viktigere at det arrangeres slike samarbeidsprosjekter på tvers av bransjer slik at flere oppmuntres til å være med på laget. Tiden frem mot 2030 er knapp, og nå må vi bare jobbe hardere for å bremse skadene klimaendringene medfører.

Hvorfor ville du jobbe som bærekraftspilot på UiB?

Jeg er vel det man kan kalle over gjennomsnittet engasjert i samfunnsspørsmål, og da jeg så at UiB ønsket studenter til å være med på å styre universitetet i en bærekraftig retning tok det ikke mange sekunder før jeg startet å skrive søknad. Vi får være med på så utrolig mye spennende, og aller helst skulle jeg gjort dette på heltid!

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

UiB gjør utrolig mye bra arbeid relatert til klima og bærekraft, men ofte drukner prosjekter og tiltak litt i informasjonsstrømmen. Som rektor ville jeg ansatt en bærekraftsansvarlig på Kommunikasjonsavdelingen som kunne koordinert en arbeidsgruppe på tvers av fakulteter, institutt og studieprogram. Hvis alle vet om hvilke muligheter som finnes her på UiB vil de forhåpentligvis benytte seg av dem - og kanskje også bli inspirert til å gjøre mer!

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Prøver så ofte jeg kan å samle vennene mine rundt matbordet eller til en quiz et sted.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

"Om tyranni" av Timothy Snyder bør leses av absolutt alle, UiB eller ei!

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til og hvorfor?

Liker aller helst at ting går fremover, men det hadde vært interessant å dra tilbake til 70-tallet for å kjenne på en tid full av politisk opprør, frigjøring og kvinnekamp.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Tar gjerne en kaffekopp i hånda og spaserer rundt nabolaget mitt på Nordnes. Dersom bergensværet er på sitt verste blir det fort vafler inne på Bar Barista.

Powered by Labrador CMS