#folkpåUiB
Foto: Siri Helena Halvorsen
Emilie Flønes
Bærekraftspilot og bachelorstudent i sammenliknende politikk
"Ofte blir diskusjonen om å spise bærekraftig redusert til hvorvidt man skal bli veganer eller ikke, men bærekraftig kosthold handler om så mye mer enn det. Det er ikke nødvendig å være topptrent kokk for å vite hvordan man kan utnytte det vi har der vi er. Jeg tror man får mye mer glede ut av maten når man vet hvor den kommer fra og at den er produsert på en etisk og miljøvennlig måte. Vi kan kutte ned på flyreiser, bruk av bil og mengden klær og materielle ting - men vi kan ikke slutte å spise! Nettopp derfor er det så viktig å lære mer om bærekraftig mat, og prøve å ta de små valgene i hverdagen som kan bidra til å gjøre verden til et snillere og bedre sted."
FAKTA
I denne serien løfter vi frem en UiB-ansatt eller student som deler sine små og store historier. Følg gjerne vår Instagram-konto unibergen for flere UiB-historier.