#folkpåUiB

Aurora Baardsen er på tre ukers studieseiltur med Statsraad Lehmkuhl i Karibien.
Aurora Baardsen er på tre ukers studieseiltur med Statsraad Lehmkuhl i Karibien.

Aurora Baardsen

Sivilingeniørstudent i havteknologi og student i faget SDG313 som foregår på The One Ocean Expedition om bord på seilskipet Statsraad Lehmkuhl i tre uker.

"Det er litt av et eventyr vi får være med på. Vi er en gjeng studenter fra hele verden som er medseilere på Statsraad Lehmkuhl samtidig som vi lærer mer om klimaforandringer. Å ha 30 grader og sol i november kan jeg heller ikke klage på. Jeg liker å være nær havet og det skiftende været. Her i Karibia kommer det med havnivåstigning veldig tett på og det åpner for mange diskusjoner om bord. Vi sover i hengekøye og går på vakt på seilskipet fire ganger til dagen. Her gjør vi alt fra å heise seil, pusse messing og holde utkikk. Akkurat nå er vi på Jamaica. Her jobber vi med et opplegg om klimaendringer som vi skal lære bort til ungdomsskole-elever som kommer på besøk på skipet." Til våren sender vi 90 studenter med skipet for å ta semesteremnet SDG200 om bærekraft om bord.

FAKTA

I denne serien løfter vi frem en UiB-ansatt eller student som deler sine små og store historier. Følg gjerne vår Instagram-konto unibergen for flere UiB-historier.