NYHET

DIGITAL LANGTUR: Asbjørn Sæther, Tine Bang-Olsen og og Janne-Beate Duke er med på å gå til Nordkapp.
DIGITAL LANGTUR: Asbjørn Sæther, Tine Bang-Olsen og og Janne-Beate Duke er med på å gå til Nordkapp.

Går Norge på langs digitalt

For å lette på pandemihverdagen har flere avdelinger og fakulteter trivselstiltak for ansatte. Et av dem er å gå strekningen fra Lindesnes til Nordkapp via en app.

Publisert Sist oppdatert

Vi får en ekstra motivasjon til å bevege oss i hverdagen

Asbjørn Sæther

Å sitte lenge på hjemmekontor kan påvirke både kroppen og hodet. Ledelsen på HF-fakultetet har derfor tatt initiativ til Nyttårsmarsjen gjennom Dytt.

– Vi får en ekstra motivasjon til å bevege oss i hverdagen, nå som vi sitter på hjemmekontor, sier Asbjørn Sæther. Han er en av organisatorene på fakultetet.

Turgruppe i Kommunikasjonsavdelingen på vei til Blåmanen.
Turgruppe i Kommunikasjonsavdelingen på vei til Blåmanen.

Ved å registrere skrittene sine via en app, skal en gruppe ansatte gå tilsvarende strekningen Lindesnes-Nordkapp i løpet av seks uker. Strekningen er rundt 1700 km i luftlinje. Målet er at hver person skal få inn rundt 10.000 skritt daglig.

"Gikk" fra Berlin til Praha

Kollegaen som så langt har gått mest, har gått imponerende 20900 skritt hver dag. Det er også mulig å legge inn treningstimer. Sæther avslører at han selv ligger på rundt 7000 skritt.

– Selv om vi går hver for oss, kan det også være litt sosialt siden du også kan ta en digital kaffe med en kollega som et bonusoppdrag. Hvis du registrerer det i appen, får du fem hundre ekstra skritt, forteller han.

I høst «gikk» han sammen med en gruppe kollegaer fra Berlin til Praha i en tilsvarende kampanje. Om de når Nordkapp i tide, finner de ut 18. mars når konkurransen avsluttes. Da er de med i Dytt-trekningen av et gavekort.

Går tur i nærområdet

Også Kommunikasjonsavdelingen har tiltak for å øke trivselen hos ansatte med hjemmekontor. Et av disse er å arrangere turer på avdelingen, hvor ansatte kan møtes i de ulike områdene de bor.

Gjennom en nyopprettet sosialkanal på Teams, kan også ansatte på avdelingen delta i digitale grupper for morgenkaffe, boksirkel, matlaging og en grøntgruppe som skal dyrke planter hjemme.

Får billetter til kunstutstilling

Ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) er et tiltak at de ansatte får gratisbilletter til en kunstforestilling på KODE.

Førsteamanuensis Thomas Pihl på UiB.

Kunstneren som stiller ut er Thomas Pihl, som også er førsteamanuensis på Kunstakademiet, Institutt for samtidskunst på UiB. Utstillingen «Sight Specific» viser verk fra alle de ulike periodene i kunstnerskapet hans, fra 1990 til 2020. Den varer frem til mai.

Har din avdeling eller fakultet trivselstiltak for ansatte under pandemien? Gi oss gjerne tips på [email protected].

Powered by Labrador CMS