NYHET

Arrangementene i UiB Innsikt-serien er gratis og åpne for alle.
Arrangementene i UiB Innsikt-serien er gratis og åpne for alle.

UiB Innsikt til HF-biblioteket

Denne høsten legges UiB Innsikt for første gang til Universitetsbiblioteket. – Vi tror det kan gi en mer uformell ramme rundt disse arrangementene, sier rektor Margareth Hagen.

Publisert Sist oppdatert

UIB INNSIKT - HØST 2022

Lørdag 5. november, kl. 15:00: Russland: Energi som våpen

Lørdag 26. november, kl. 15:00: Hvordan fungerer de europeiske kraftkablene?

Lørdag 5. november inviterer rektor til høstens første UiB Innsikt. Arrangementsserien har tidligere blitt arrangert i Tårnsalen og i Universitetsaulaen, men i høst er arrangementene flyttet til Universitetsbiblioteket for humaniora.

– Vi har valgt å legge UiB Innsikt til Universitetsbiblioteket denne høsten fordi vi tror det kan gi en mer uformell ramme rundt disse arrangementene. Vi håper mange vil ta turen innom biblioteket for en kopp kaffe og ny innsikt fra panelene våre, sier rektor Margareth Hagen.

Rektor Margareth Hagen er initiativtaker for UiB Innsikt-serien.
Rektor Margareth Hagen er initiativtaker for UiB Innsikt-serien.

Energikrise i Europa

Seminarserien UiB Innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt.

Serien blir arrangert i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen, og i høst er også Norsk klimastiftelse med på laget. Tema for høstens møteserie er energi og den pågående energikrisen i Europa.

– Vi glade for å kunne ha med oss Klimastiftelsen i programkomiteen. Energikrisen vi står i nå er komplisert, og veien ut er tett knyttet til løsningene på klimakrisen, sier Hagen.

Her kan du se sendingen fra arrangementet 5. november både live og i opptak.

Energi som våpen

Lørdag 5. november tar panelet for seg krigen mellom Russland og Ukraina, og hvordan energi brukes som våpen i konflikten.S

Her kan du lese mer om høstens program.

Arrangementene er gratis og åpne for alle.

Kan du ikke komme? UiB Innsikt-arrangementene kan du se både live og i opptak på Youtube.

Powered by Labrador CMS