I VINDEN

Jon Steine blir tildelt arbeidsmiljøprisen på UiBs juleavsluttning. Her sammen med studentleder Sandra Krumsvik.
Jon Steine blir tildelt arbeidsmiljøprisen på UiBs juleavsluttning. Her sammen med studentleder Sandra Krumsvik.

- Jeg fokuserer på det menneskelige

Jon Steine mener arbeidsmiljø er superviktig. Han synes det er veldig kjekt å vinne arbeidsmiljøprisen, og premien skal brukes til å bygge felleskap.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Jon Steine, Leder IT-avdelingens Brukerstøttesenter (BRITA)

Aktuell med: UiBs første vinner av den årlige arbeidsmiljøprisen. Prisen delte han med Seminarserien Geolunch på Institutt for geovitskap.

Hvordan har du det om dagen?

Jeg har det egentlig veldig bra når vi nå nærmer oss jul og jeg reflekterer over det spesielle året vi har bak oss. Føler meg privilegert, jeg har vært frisk og hatt en jobb å gå til.

Hva tenkte du når det gikk opp for deg at du fikk denne prisen?

Jeg ble veldig overrasket, nesten litt uvirkelig. Arbeidsmiljø er superviktig, men det var litt spesielt å få en pris for eget arbeid. Veldig kjekt å bli nominert og få prisen!

Hvordan jobber du for å sikre et godt arbeidsmiljø?

Kultur er viktig. Vi tilbringer mye tid på jobb, på vår avdeling jobber vi mye med problemer og ting som ikke virker. Da er det viktig at vi har det gøy i arbeidsdagen, noe som kommer helt naturlig for denne gjengen her. Samtidig må vi huske på å se og anerkjenne hverandre – livet er i og for seg et prosjekt med med- og motgang, hvor alle har ulike behov. Jeg prøver å se den enkelte og tilrettelegge for at alle har det de trenger for å få gjort jobben.

Hva har du gjort annerledes på grunn av koronaen (som leder ved BRITA)?

Vi har vært en liten gjeng i Nygårdsgaten, og mange som har jobbet hjemme fra. Da blir det å jobbe med samhold og å holde kontakten med de som sitter hjemme viktig. Det har nok vært tøft for de som har sittet hjemme, viktig å holde på det gøye, skape optimisme og latter i hverdagen.

Har du bestemt hva du vil bruke prispengene til?

Jeg har et par ideer. Enten arrangere en seminardag for avdelingen, eller for alle som skal sitte i Kalfarveien 31, HR, lønn, IT – for å skape et felleskap.

Vil du dele ditt beste tips for en bedre koronahverdag?

Hold ut, nå går vi mot lysere tider, vaksineringen er i gang. Ting vil sakte, men sikkert falle på plass igjen.

FEM KJAPPE

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Vi hadde en stor endring med sammenslåinger innen UH-sektoren for noen år side. Hadde nok ikke fått ro i sjelen før jeg hadde fått avklart om der fortsatt var hensiktsmessig for UiB til å vokse ytterligere.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

I en hektisk arbeidsdag har jeg tro på fysisk fostring, så jeg prøver å få min tilmålte dose. Ellers forsvinner jeg gjerne inn i en egen verden med å lage musikk - med dagens digitale teknologi er det mange muligheter med hele studioet, på skjermen, rett foran deg. Eksempelvis har jeg digitalt tilgjengelig mange av de klassiske synthene jeg tidligere bare kunne sikle etter.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

På nattbordet ligger Norwegians «Flight Crew Training Manual» for Boeing 737 - men den blir nok for smal. Jeg glemmer litt for lett alle godene jeg tross alt har; at jeg kan gå en tur i fjellet, kan ta en løpetur, har en jobb å gå til, har en familie. Ting en gjerne tar for gitt inntil en ikke lenger har de. Eric-Emmanuel Schmitts «Oskar og den rosa damen» blir derfor min klare anbefaling - den setter ting i perspektiv.

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til og hvorfor?

Jeg kunne tenke meg å treffe den store Queen Elisabeth I (Tudor) - må ha vært en mektig dame. Men jeg velger meg 12.juni 1882 sånn cirka der hvor Grieghallen nå ligger. På en deilig sommerdag kjørt de et inspeksjons-tog på den helt nye Vossebanen fra Bergen og frem til Vaksdal - resten av linjen var ikke åpnet, i åpne grusvogner skjøvet foran loket. Den turen skulle jeg gitt mye for å være med på - tenk på det, i vill, blomstrende og fantastisk Vestlandsnatur, i en tid da toget var en revolusjon. I mangel av turen koser jeg meg med Billedsamlingen ved UiB, en av våre store skatter, de har bildene fra den gang.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Ulriken - da får du overblikket over byen, fjellene, havet, naturen - det som gjør oss til det vi er. Samt en gøy tur med banen - en vei!

Hver uke intervjuer På Høyden en aktuell UiB-ansatt eller student. Tips oss om UiB-folk som er i vinden på [email protected]