NYHET

Annelin Eriksen er ny preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi.
Annelin Eriksen er ny preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi.

Annelin Eriksen blir ny preses for DNVA

Professor i sosialantropologi ved UiB, Annelin Eriksen, er valgt til ny preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi. – Det viktigste for meg er å fortsette det gode arbeidet som gjøres for å synliggjøre forskningens betydning for et godt samfunn, og å fremme den uavhengige grunnforskningen, forteller Eriksen.

Publisert

DET NORSKE VIDENSKAPS-AKADEMI

  • Det Norske Videnskaps-Akademi ble stiftet i 1857, og er en uavhengig medlemsorganisasjon som arbeider for å fremme vitenskap og styrke vitenskapens rolle i samfunnet.
  • Akademiet arrangerer faglige møter, deler ut Abel- og Kavliprisene og bidrar med vitenskapsråd til beslutningstakere.
  • DNVA har rundt 950 medlemmer, mange fra UiB.
  • Les mer på dnva.no

19. september ble det klart at Annelin Eriksen er valgt til ny preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi etter UiB-professor Lise Øvreås.

Les også: Lise Øvreås ny leder i Vitenskapsakademiet

Eriksen er professor i sosialantropologi ved UiB, og har også vært viserektor (2018–2021) og prodekan (2012–2016) ved universitetet.

– Det viktigste for meg er å fortsette det gode arbeidet som gjøres for å synliggjøre forskningens betydning for et godt samfunn, og å fremme den uavhengige grunnforskningen. Jeg er også opptatt av å arbeide for rammevilkårene for internasjonalt samarbeid, forteller Eriksen.

Valgperioden for preses er tre år, og Eriksen trer inn i rollen fra årsskiftet.

– Samler bredden av norsk forskning

Det Norske Videnskaps-Akademi ble stiftet i 1857, og er en frittstående, landsomfattende organisasjon som omfatter alle vitenskapelige disipliner.

Organisasjonen har som formål å fremme vitenskapens plass i samfunnet, å være en møteplass for akademikere og å gi støtte til forskningsprosjekter.

– DNVA samler bredden av norsk forskning og representerer dermed et unikt felleskap hvor det er rike muligheter for å diskutere og utvikle perspektiver på komplekse problemstillinger. DNVA er også et nasjonalt akademi med medlemmer fra hele landet. Akademiet er en viktig møteplass for forskere, men også for forskere og den bredere offentlighet. Det å formidle, og diskutere, forskning, og å gjøre forskning tilgjengelig for aktuelle samfunnsutfordringer, er en viktig oppgave Akademiet lenge har jobbet godt med, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS