I VINDEN

– Planen er at jeg skal være et bindeledd mellom bygget og de ansatte, også for noen sosiale aktiviteter, sier husvert Anne-Chatrine Lien.
– Planen er at jeg skal være et bindeledd mellom bygget og de ansatte, også for noen sosiale aktiviteter, sier husvert Anne-Chatrine Lien.

– Jeg foretrekker mye aktivitet fremfor rolige dager

I den nye jobben som husvert i Nygårdsgaten 5 blir Anne-Chatrine Lien et bindeledd mellom bygget og de ansatte. – Jeg synes jobben har vært veldig kjekk så langt, og foretrekker at det er mye folk og aktivitet, sier hun. 

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Førstekonsulent/teamleder Anne-Chatrine Lien, Eiendomsavdelingen

Aktuell med: Har startet i den nyopprettede stillingen som husvert i Nygårdsgaten 5

Kan du fortelle om bakgrunnen din?

Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, og er egentlig utdannet frisør. Jeg var selvstendig næringsdrivende fra jeg var 22 til jeg ble 36. Så jobbet jeg som resepsjonsansvarlig på SATS i mange år, og har nå vært på UiB i ti år. På IT-avdelingen var jeg leder for telefonsentralen, men arbeidsoppgavene gikk etter hvert over til digitale flater. Nå har jeg begynt i ny stilling som husvert, under Eiendomsavdelingen.

Hva er arbeidsoppgavene dine som husvert?

Stillingen er nyopprettet, og litt udefinerbart foreløpig. Jeg må ta det etter hvert, og se hva som er behovet. Foreløpig er det en del praktiske ting som dukker opp, alt fra å bestille kaffe og passe på at det ser ordentlig ut i fellesområdene. Nå begynner prosjektet rundt Nygårdsgaten 5 å slippe taket, og en må ha noen å få overført arbeidsoppgavene til. Planen er at jeg skal være et bindeledd mellom bygget og de ansatte, også for noen sosiale aktiviteter.

Jeg er stolt over bygget og synes det er blitt utrolig fint

Anne-Chatrine Lien

Hvordan har den først tiden vært?

Heldigvis fikk jeg gjøre meg kjent i bygget før vi åpnet, som var veldig nødvendig. Det er stort, og med mange kriker og kroker jeg har måttet bli kjent med for å kunne hjelpe folk å finne frem, og finne seg til rette. Jeg er stolt over bygget og synes det er blitt utrolig fint. Jeg synes jobben har vært veldig kjekk så langt. Jeg foretrekker at det er mye folk og aktivitet, fremfor rolige dager.

Hva ser du mest frem til i jobben?

Jeg håper vi får til det som har vært intensjonen med bygget, at vi skal jobbe mer sammen og mindre i silo, som vi har hatt en tendens til å gjøre i UiB og fellesadministrasjonen. Jeg gleder meg til det, og håper vi får det til. For å klare det må vi sette alle kluter til, og alle må gjøre sitt.

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Jeg ville jobbet for at de som underviser får mer sammenhengende tid til forskning.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Jeg er ganske aktiv på fritiden. Da er jeg mye på fjellet, for jeg liker å være i naturen, og står mye på alpint. Jeg synger også i kor.

Kan du anbefale en bok flere UiB-folk bør lese?

Noen bøker jeg synes er gode er Øya av Victoria Hislop, Ikke uten min datter av Betty Mahmoody, og Bienes historie av Maja Lunde.

Du får en tidsmaskin! Hvilken tid drar du til og hvorfor?

Jeg ville reist tilbake til slutten av 1990-tallet, da hele storfamilien var samlet med god mat og fine samtaler.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Hvis de var helt nye i byen, ville jeg tatt dem med til Nordnes og vist dem smauene, tatt Beffen ut til gamle Bergen, og spist på Bod24. Hvis de har mer energi igjen, hadde jeg tatt dem opp til Stoltzen. Jeg er sandviksjente, så jeg er glad i dette området. Kanskje turen hadde endt med å vise dem Muséhagen.

Powered by Labrador CMS