NYHET

Kristi Bergstrøm Mjelde (til venstre) gikk til topps i årets Sykle til jobben-aksjon for sin individuelle innsats. Hunden Jara har vært hennes faste følgesvenn på mange lange gåturer. Katalysatorene (til høyre) ble kåret til beste lag (fra venstre: Pascal Dietzel, Marit Bøe Vaage, Marius Jakobsen, Pål M. Gunnestad og Vidar Jensen).

Her er vinnerne av Sykle til jobben-aksjonen

Fredag 16. juni ble årets Sykle til jobben-aksjon avsluttet. Hele 26 UiBere fikk maks antall poeng. Det er dobbelt så mange som i fjor.

Publisert Sist oppdatert

SYKLE TIL JOBBEN VED UIB:
ÅRETS VINNERE

Individuelle vinnere

  • Kristi Bergstrøm Mjelde
  • Reidun A. Myklebust
  • Nigar Sofiyeva

Beste lag

  • Katalysatorene: Marius Jakobsen, Vidar Remi Jensen, Marit Bøe Vaage, Pascal Daniel Croumbie Dietzel og Pål Magnus Gunnestad

Tilfeldig utvalgte vinnere

  • Helena Marie Doherty Midtbø
  • Kjell Trengereid

Premie

Reparasjonsgavekort fra Naturvernforbundet til en verdi av 500 kroner

OM SYKLE TIL JOBBEN

  • Norges største aktivitetskampanje
  • Arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund hvert år
  • En lavterskel og sosial konkurranse som passer for alle, uansett fysisk form
  • Årets kampanjeperiode varte fra 3. mai til 16. juni
  • Les mer på sykletiljobben.no

– Jeg synes det er positivt med kampanjer som dette som setter søkelys på folkehelse. Det har vært veldig motiverende og gøy å delta, sier Kristi Bergstrøm Mjelde.

Hun er en av dem som nå kan juble over topp-plassering i årets Sykle til jobben-aksjon.

Blant 174 aktive UiB-deltakere, oppnådde Mjelde beste individuelle skåre.

– Det var overraskende, men selvfølgelig kjekt å nå helt til topps. Jeg tror seieren henger tett sammen med all tiden jeg har brukt på å være i aktivitet, sier Mjelde, som har brukt hele fem dager og 17 timer totalt på fysisk aktivitet og tilbakelagt en distanse på 776,8 km i løpet av kampanjeperioden.

Bedre plassering nasjonalt og flere kilometer enn i fjor

UiB som bedrift ble nummer 228 av 2647 deltakende bedrifter i Norge, mot 383 av 3208 i fjor.

Totalt ble 9904 økter og en samlet distanse på 42995 km registrert av UiB-ansatte. I fjor ble 40300 km registrert.

Helene Wiken, miljøkoordinator ved UiB, er imponert over vinnerne og UiBs innsats som helhet.

– Det er veldig gøy å se så gode resultater, sier hun.

Miljøkoordinator Helene Wiken.

Peter Andersen, instituttleder ved Institutt for geografi og kontaktperson for Sykle til jobben-aksjonen ved UiB, er også fornøyd med årets kampanje.

– I år har vi hatt god informasjon om oppstarten av kampanjen, bedre infrastruktur i byen, bedre tilrettelegging for sykling på UiB og bra vær. Det er ikke lett å si hva som har hatt størst effekt, sier han.

Peter Andersen.

Wiken berømmer Andersen og de andre ildsjelene på UiB som hun mener skal ha mye av takken for at resultatene ble så gode i år.

– Jeg tror mye av æren skal rettes mot våre ildsjeler som motiverer og engasjerer flere til å delta. Jeg vil spesielt trekke frem Peter. Han har vært en viktig bidragsyter i arbeidet med å gjøre UiB til et sykkelvennlig universitet. Han gikk helt til topps i fjorårets Sykle til jobben-aksjon og er blant topp 10 med maksimal poengsum også i år, sier miljøkoordinatoren.

Tilspisset konkurranse

Årets aksjon var preget av mange sterke individuelle prestasjoner.

Intet mindre enn 26 UiB-deltakere sikret seg de maksimale tre poeng hver dag. Dette antallet har doblet seg siden i fjor, da 13 UiB-deltakere oppnådde maksimal poengsum.

Topp 3 individuelt på UiB

#NavnLag-tilhørighetPoengTid registrertDistanse
1Kristi Bergstrøm MjeldeUniversitetsbibliotekets Tennis- og Sykkelforening (ToS)1355 dager 17 timer776,8 km
2Reidun A. MyklebustGod kjemi1355 dager 13 timer462,9 km
3Nigar SofiyevaOnkel Åges forskningslab1355 dager 8 timer1072,9 km

Deltakerne rangeres basert på en beregning som tar hensyn til poengsum først, så tid, og deretter distanse.

Førsteplassvinner Mjelde forteller at hennes suksessoppskrift består av å bruke mye tid på å være aktiv hver eneste dag.

– Jeg trener daglig, og er særlig glad i å jogge i skogen og på fjellet, og gå turer med hunden. Til sammen blir det fort noen timer hver dag.

Hun forteller at lagtilhørighet også har spilt en viktig rolle.

– Det har vært ekstra motiverende og gøy å være med på et lag - Universitetsbibliotekets Tennis- og Sykkelforening (ToS) - der vi alle har bidratt. Laget endte til slutt på tredjeplass, noe vi er ganske fornøyde med, sier Mjelde.

Flere UiB-lag fikk maksimal poengsum

Seks UiB-lag nådde opp på listen over de beste 100 lagene i Norge.

– Dette er en enorm prestasjon. Kun ett lag fra UiS og ett fra UiO var på den nasjonale topp 100-listen, sier Andersen.

Tre UiB-lag holdt maksimal poengsum til siste slutt: Katalysatorene, Dynamo Geografi og Universitetbibliotekets Tennis- og Sykkelforening (ToS).

I den nasjonale konkurransen ble disse lagene nummer 6, 9 og 10 av alle lag på landsbasis.

Laget med høyest skåre totalt på UiB var Katalysatorene, som nå kan glede seg over premie, heder og ære.

Som relativt nyansatt ved Kjemisk institutt har konkurransen gitt meg muligheten til å bli bedre kjent med kollegene mine.

Pål Magnus Gunnestad, administrasjonssjef ved Kjemisk insitutt og medlem av vinnerlaget Katalysatorene

– Det føles fantastisk og velfortjent, sier Pål Magnus Gunnestad. Han er en av de fem medlemmene på vinnerlaget, som består av ansatte ved Kjemisk insitutt.

– Lagnavnet vårt henviser til instituttets fagområde, og er i tillegg et oppbyggende og motiverende navn. En katalysator er et stoff som øker farten på en kjemisk reaksjon, uten å selv bli brukt. Og det er jo perfekt i en konkurranse som denne, sier Gunnestad.

Han forteller at samtlige lagmedlemmer har utvist høy grad av viljestyrke.

– Vi har stått imot fristelser som avslappende helger og buss til jobb i pøsende regnvær. Laginnstatsen har vært fenomenal. Som relativt nyansatt ved Kjemisk institutt har konkurransen gitt meg muligheten til å bli bedre kjent med kollegene mine.

Katalysatorene er ikke det eneste laget fra Kjemisk institutt som kan skilte med imponerende prestasjon i år; "God kjemi" havnet også på UiBs topp 10-liste.

Pål Magnus Gunnestad.

– Det er fantastisk at Kjemisk institutt har to lag på topplisten. God kjemi skulle i utgangspunktet være for de som ville være med for gøy, men nådde likevel opp blant de 10 beste lagene på UiB. Imponerende, sier han.

Premie med miljøfokus

– Vi deler ut reparasjonsgavekort på 500 kroner til de tre beste enkeltdeltakerne, til medlemmene av det beste laget, og til to tilfeldig utvalgte deltakere under UiB-fanen, sier Wiken.

Reparasjonsgavekortet kan benyttes hos lokale reparatører Bergensregionen.

– Gavekortet bidrar til å forlenge levetiden til tingene vi allerede eier. Eksempelvis kan gavekortet benyttes til å reparere klær, hvitevarer, sykkel, mobiltelefoner og datautstyr, møbler og sko, sier Wiken.

Jeg drømmer om enda flere påmeldte fra blant andre SV-fakultetet neste år. Studentlag er også velkomne.

Peter Andersen

Ønsker større deltakelse fra SV og studenter

Andersen er fornøyd med årets oppslutning, men håper at enda flere hiver seg på neste år.

– Det er ikke unaturlig at påmeldingen domineres av fakulteter med mange ansatte. Og det er flott å se at for eksempel Muséplass og sentraladministrasjonen igjen har lagt mange kilometer inn. Men jeg drømmer om enda flere påmeldte fra blant andre SV-fakultetet neste år. Studentlag er også velkomne, sier han.

Skal tilrettelegge enda mer

– Hva blir det neste for sykkeluniversitetet UiB?

– Det er fortsatt forbedringer å gjøre. Kanskje sykler kan tas i bruk til feltundervisning i egen by, foreslår Andersen.

Wiken forteller at det skal legges inn økt innsats for å forbedre transportmulighetene for alle UiBere - også de som ikke sykler.

– UiB har så langt gjort mye for å tilrettelegge for syklende, men vi ønsker også å arbeide for et bedre kollektivtransporttilbud for studenter og ansatte som av ulike grunner ikke har mulighet til å velge en aktiv reisevei, sier Wiken.

Til høsten skal en ny mobilitetsplan utarbeides.

– Planen skal beskrive reisevanene til våre studenter og ansatte til og fra campus, samt foreslå tiltak for hvordan UiB kan tilrettelegge bedre for transport og mobilitet til, fra og mellom campusområdene, sier Wiken.

Sykle til Jobben skal arrangeres igjen neste år, men Mjelde skulle ønske at det var mulig å delta to ganger i året.

– Siden det har vært så mye engasjement rundt denne kampanjen, kunne den absolutt blitt arrangert om høsten også. Jeg og laget mitt synes generelt at det gjerne kunne vært enda mer fokus på fysisk aktivitet her på UiB, sier hun.

Powered by Labrador CMS