NYHET

Julie Riise
Jubilantens kolleger beskriver Riise som en verdifull ressurs og populær foreleser, både i helseøkonomi og de store introduksjonskursene i mikroøkonomi.

Professor Julie Riise fyller 50 år

Professor Julie Riise, samfunnsøkonom ved UiB, fyller 50 år 3. september 2024.

Julie er opprinnelig fra Nordberg i Oslo, men kom til Bergen for å studere ved Norges Handelshøyskole. Doktorgraden tok hun ved UiB i 2010, og siden har hun gått karrierestigen ved denne institusjonen. Professor ble hun i 2021.

Forskningen til Riise ligger i skjæringsfeltet mellom helseøkonomi og arbeidsmarkedsøkonomi. Doktorgraden til Riise handlet om hva som kan bedre rekrutteringen av helsepersonell til utkantområder i Afrika. I forbindelse med dette arbeidet hadde Riise et lengre opphold i Tanzania. Siden har hun tatt for seg temaer som hva eldreomsorgen betyr for middelaldrende kvinners arbeidstilbud, hva kvalitetsforskjeller i primærhelsetjenesten betyr for helseutfall, hva foreldrepermisjon betyr for mødres helse, og mye annet. Hun bruker økonometriske teknikker på forskningsfronten, og resultatene publiseres jevnt i det faget tenker på som svært gode tidsskrifter. Hun er også høyt verdsatt utenfor akademia, og satt for eksempel i Lavlønnsutvalget som nylig leverte rapport.

På undervisningssiden er Riise en verdifull ressurs og populær foreleser, både i helseøkonomi og de store introduksjonskursene i mikroøkonomi. Hun er også instituttets nestleder.

Julie er verdifull og verdsatt på mange andre måter enn gjennom forskning og undervisning. Hun er en sentral samtalepartner for mange, om faglige spørsmål, om instituttets og fakultetets utvikling, om livets viderverdigheter i sin alminnelighet. Julie er morsom, sjarmerende, interessant, glad i håndarbeid og turgåing, stolt av ungene sine. Mange på Institutt for økonomi vil nok rett og slett si at de er glade i Julie.

Kollegene hennes er samstemte i sine hjerteligste gratulasjoner

Powered by Labrador CMS