JOBBSKYGGING

– Vi har flere krysningspunkter enn vi var klar over, og har lært en del. Vi kommer nok sannsynligvis til å ha kontakt fremover. Det har vært veldig nyttig og hyggelig med en slik skyggedag, sa Hanne Cappelen (HR-avdelingen på SV-fakultetet) og Marianne Stenwig Wedholm (kompetansekoordinator ved HR-avdelingen) under den første skyggeuken.

Klart for vårens skyggeuke

I slutten av april kan du bli med på ny skyggeuke. Denne gangen kan administrativt ansatte ved UiB både melde seg til å skygge eller bli skygget.

Publisert Sist oppdatert

JOBBSKYGGING

  • Jobbskyggingen skjer i uke 17 (24.-30 april)
  • Du kan melde interesse innen 31. mars
  • Administrativt ansatte ved UiB kan melde interesse for å skygge eller bli skygget
  • Skyggingen skjer mellom fakulteter og institutter, og fellesadministrasjonen.
  • Les mer om jobbskygging på nettsidene til UiB Tjenesteutvikling

HR-konsulent Hanne Cappelen på Det medisinske fakultet har blitt skygget to ganger, av kollegaer fra både HR-avdelingen sentralt og Universitetsdirektørens kontor.

– Dette er en fantastisk mulighet til å dele kompetanse og utvide nettverket sitt på en enkel måte. Det er en gyllen mulighet til å få litt gratis egenutvikling, som også er veldig hyggelig. Etter den første gangen oppfordret jeg mine kollegaer å melde seg til å bli skygget, sier hun.

Denne gangen er det mulig for administrativt ansatte på UiB å både melde seg til å skygge, og bli skygget. Skyggingen skjer mellom fakulteter, institutter og fellesadministrasjonen, i løpet av uke 17 (24.-30 april). Fristen for å melde interesse er 31. mars.

Krever ikke mye forberedelser

Begge gangene Cappelen har blitt skygget, har hun lagt opp dagen til å jobbe med sine vanlige arbeidsoppgaver. Det er blant annet saksbehandling, å forberede rekrutteringsprosesser, korrekturlese dokumenter, og gi informasjon til jobbsøkere.

– Vi opplever alle at vi har en travel hverdag. Det sitter derfor kanskje litt langt inne å melde seg på å bli skygget. Du tenker at «det hadde vært spennende, men jeg har ikke tid». Men siden jeg gjør jobben min mens jeg har noen på jobbskygging hos meg, krever det ikke så mye ekstra, sier Cappelen.

Siden jeg gjør jobben min mens jeg har noen på jobbskygging hos meg, krever det ikke så mye ekstra

Hanne Cappelen

Tidligere jobbet hun ved HR-seksjonen på SV-fakultetet, og en av forberedelsene før den første jobbskyggingen var å lage en presentasjon om blant annet avdelingen og arbeidsoppgavene.

– Det er samtidig ikke forventet at du lager en presentasjon. Jeg ville i hvert fall anbefale å bruke en halvtime på å lese informasjonen om jobbskygging på nettsidene til UiB Tjenesteutvikling, for der får du en del tips, sier Cappelen.

Lærer av kollegaer

Noe Cappelen særlig har fått utbytte av når det gjelder skyggingen, er å få nye tips av kollegaene til arbeidshverdagen.

– Særlig når det gjelder digitale verktøy, er det alltid noe å lære av en kollega som gjør noe på en annen måte enn deg, sier Cappelen.

– Jeg vil ikke nøle med å melde meg på. Jeg anbefaler kanskje spesielt mine HR-kollegaer ved UiB til å få noen til å skygge seg, så blir vi enda bedre på leveransene våre, sier hun.

Powered by Labrador CMS