I VINDEN

ÅPEN DAG: Bente Krossøy gleder seg mest til å åpne opp museet og Universitetsaulaen til Bergens befolkning den 30. oktober.
ÅPEN DAG: Bente Krossøy gleder seg mest til å åpne opp museet og Universitetsaulaen til Bergens befolkning den 30. oktober.

– Nå jobber vi for å få alle bitene på plass

UiBs jubileumsuke er rett rundt hjørnet. – Nå girer jeg meg litt opp for å få kontroll på alle detaljene, sier Bente Krossøy, som leder jubileets prosjektgruppe.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Bente Krossøy, leder av Arrangementskontoret på UiB

Aktuell med: Leder av prosjektgruppen for UiBs 75-års jubileum. Jubileumsuken varer fra 25.-31. oktober 2021. Utover høsten og vinteren vil det også skje mange arrangementer.

Hvordan har du det?

Akkurat nå jobber vi for å få alle bitene til å falle på plass frem til jubileumsuken. Når oppløpssiden av et stort prosjekt kommer, girer jeg meg alltid litt opp for å få kontroll på alle detaljene. Det er veldig spennende, og det er også derfor jeg liker å holde på med denne type prosjektarbeid. Det ender med et stort og flott produkt som vi kan være stolte av å være med på.

Hva er det største høydepunktet under jubileumsuken?

At Kongen kommer på den offisielle åpningen 25. oktober! Vi er veldig stolte over at Kongehuset prioriterer jubileet vårt. Siden mange er glade i de kongelige, betyr det også at får vi ekstra oppmerksomhet under åpningen. Vi håper at alle studenter og ansatte vil følge den digitale sendingen. Vi har ikke plass til alle i Universitetsaulaen, men skal gjøre det vi kan for at sendingen blir en god opplevelse på skjermen også.

Vi er veldig stolte av at Kongehuset prioriterer jubileet vårt

Bente Krossøy

Hva ser du selv mest frem til?

Personlig gleder jeg meg til Åpent hus på museet 30. oktober. Denne dagen når vi ut til byens befolkning, med ulike arrangementer og utstillinger for både barn og voksne. For første gang åpner vi dørene mellom Nordfløyen og Sørfløyen, slik at publikum kan gå rett fra utstillingene og til Aulaen. Dette vil gi dem en helt ny opplevelse på museet. Vi åpner også opp Tårnsalen, som ofte er forbeholdt spesielle anledninger. Jeg vil oppfordre alle til å ta med familie og venner til denne dagen!

Tårnsalen på museet er ofte forbeholdt spesielle anledninger på UiB, men åpnes opp under jubileumsuken.
Tårnsalen på museet er ofte forbeholdt spesielle anledninger på UiB, men åpnes opp under jubileumsuken.

UiB fyller 75 år – hva betyr det for Bergen?

Mange bergensere føler en stolthet over å ha et universitet i byen sin. Også de som ikke selv har studert på UiB kan være nysgjerrige på hva universitetet gjør, både når det gjelder studier og forskning. Vi håper vi kan nå ut til flere av dem under jubileumsuken.

Men jeg kan faktisk være et rotehode også, for eksempel på pulten min

Bente Krossøy

Hva tenkte du da du ble spurt om å lede prosjektet?

Det var helt selvfølgelig for meg å si ja. Prosjektgruppen til jubileet er sammensatt av ansatte med erfaring fra både arrangement og kommunikasjon. Det er spennende fordi du må etablere en miniorganisasjon som jobber på tvers, mot et felles mål. Jeg jobber mye med arrangementer som ruller fra år til år, som doktorpromosjoner. Men det er noe spesielt med jubileet. Det er staselig, rett og slett!

Hvordan holder du kontrollen med mange store og små tråder?

Jeg har mye erfaring med arrangementer, og har opparbeidet meg gode rutiner. Men jeg kan faktisk være et rotehode også, for eksempel på pulten min. Mye handler om å få de rette folkene med. Jeg har erfart at du tidlig må se hvor mange hender du trenger på oppløpssiden. Hvis jeg har delegert ansvar og informert folkene godt underveis, kan jeg slippe trådene og ha større, men færre ting å forholde meg til. Når det er sagt, har jeg nettopp rekruttert 14 bolleutdelere for å markere starten på jubileumsuken. Det er viktig å gjøre de små tingene også.

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Jeg er student ved siden av jobben, og tar en master i italiensk. Jeg synes foreleserne er så flinke, men ser at det må være veldig utfordrende for dem å balansere forskningen med å undervise. De løper fra det ene til det andre. Jeg ville kanskje skilt disse bedre, og vernet tid for både undervisning og forskning.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Da studerer jeg italiensk. Vi er medeiere i et hus i Italia, og jeg tenkte at italiensken ville komme av seg selv etter en tid. Det gjorde den ikke. Jeg skjønte jeg måtte studere språket, så jeg tok først et italiensk emne på Institutt for Fremmedspråk, som ble til en bachelorgrad. Nå har jeg begynt på en master, og leser fantastisk litteratur fra blant annet 1500-tallet. Vi kjøpte også båt for et par år siden, som vi reiser nord og sør med fra Øygarden. I tillegg driver vi med villsau på Krossøy.

Kan du anbefale én bok flere UiB-folk bør lese?

Jeg vil anbefale en bok jeg leste på et av de litterære emnene på bachelorgraden. Den heter «Hvis dette er et menneske» av Primo Levi. Jeg hadde ikke hørt om den tidligere, og den gjorde dypt inntrykk.

Til hvilken tid drar du og hvorfor?

Jeg hadde ikke trengt å gå så langt tilbake i tid: jeg skulle gjerne vært hippie på 60-tallet! Det var en interessant tid med masse endringer, spesielt for kvinner!

Hvilket sted viser du først til en som er ny i byen?

Da hadde jeg tatt dem med rett opp på høyden og inn på museet, og gått en tur på Fløyen etterpå.

Powered by Labrador CMS