Etter tre utvelgelsesrunder ble de 16 kandidatene plukket ut til å delta i talentprogrammet. Bildet er fra Talentjakten 2015. Foto: Talentjakten
Etter tre utvelgelsesrunder ble de 16 kandidatene plukket ut til å delta i talentprogrammet. Bildet er fra Talentjakten 2015. Foto: Talentjakten

Syv UiB-studenter med i Talentjakten

Publisert

Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. 16 utvalgte kom gjennom nåløyet denne gangen, og syv av dem er fra UiB.

Talentjakten har siden 2013 vært en årlig konkurranse mellom studenter i Norge. I årets utgave har 16 engasjerte studenter blitt plukket ut til å komme på lista over de beste talentene. 

Tanken bak konseptet «Talentjakten» er å gi studenter kurs og kompetanse som er rettet mot det næringslivet etterspør hos arbeidssøkere som er nyutdannet. 

Personlig merkevare
— Målet med prosjektet er å lage en arena der vi samler de mest engasjerte studentene i ett nettverk. I Talentjakten får studentene lære om personlig merkevare, og får muligheten til å skille seg ut på arbeidsmarkedet, sier Kaja Skålnes Knudsen, prosjektleder i Talentjakten, til Khrono. 

De 16 utvalgte har vært i gjennom tre runder før de kom i mål.

Egenskapene som må være på plass for å bli valgt ut, er blant annet at studentene må være engasjerte.

— Vi ser etter de som er engasjerte, har en driv og en «skaperkraft». Vi ser på folk som har gjort ting utenom studiet, som verv eller som har etablert sin egen bedrift, sier Skålnes Knudsen (bildet under). 

– Et fantastisk initiativ
En av de syv som nådde helt til topps fra UiB er Roymond Olsen. Han tar en master i utviklingsbiologi og fysiologi. 

– Egentlig har jeg hatt lyst til å være med i flere år, men har aldri hatt tid. I år var prosessen helt nettbasert så da fikk jeg tid til å bli med innimellom obligatoriske forelesninger og andre verv, sier Olsen til På Høyden.

Han har store forventninger til programmet. 

– Jeg syns det er et fantastisk initiativ og gleder meg til å utvikle meg selv gjennom Talentjakten. Jeg har forhåpninger om at jeg skal få lov til å gjøre meg selv og andre bedre, og utveksle ideer og erfaringer, sier Olsen (bildet).

UiB-studenten vil anbefale alle som kan å engasjere seg.

– Jeg tror alle engasjement bidrar til økt sannsynlighet for å få jobb. Arbeidsgiver kan lære deg opp til hva som helst, men det er viktig å vise at man har personlige egenskaper som er vanskelige å tilegne seg gjennom opplæring. 

Færrest kvinner
Målet er at Talentjakten skal være en arena der studentene til slutt kan få seg jobb innenfor sitt fagfelt. Programmet har støtte fra Innovasjon Norge.

I fjor var nesten halvparten av deltakerne kvinner. I år er bare fem av de 16 utvalgte kvinner. 

— Kandidatene er valgt ut i fra Talentjaktens verdier, ikke ut i fra kjønn. At fordelingen i år ga færre kvinner enn menn reflekterer også fordelingen blant søkerne. Selvfølgelig ønsker vi en mer jevn fordeling, men dette vil trolig variere fra år til år, sier prosjektleder Kaja Skålnes Knudsen.